VoIP-boom: a Microsoft sem akar kimaradni

A Microsoft tovább erősít az IP-alapú hangátvitelben, ezúttal Japánban: a szoftvervállalat a Softbank BB-vel és a Japan Telecommal szövetségben állít össze egy olyan VoIP-csomagot, melyben a telefonszolgáltatások mellett lesz e-mail, csoportmunka-alkalmazás és desktopszolgáltatás is – jelentették be a héten a szövetségre lépett vállalatok.

A közös vállalkozásban a redmondiak részéről a Microsoft Solution for Enhanced VoIP Services csomag kap meghatározó szerepet, melyben megtalálhatók az Exchange Server 2003, az Office Live Communications Server 2005 és a Windows SharePoint Services, valamint a Sylantro Systems Application Feature Servere. Ezekhez társul majd a Softbank BB meglévő IP-telefonos szaktudása és a Japan Telecom vezetékes hálózati infrastruktúrája. A szolgáltatás indulását 2006 tavaszára tervezik, és elsősorban a kis- és közepes vállalkozásokat célozzák meg.

A Microsoft már korábban nyilvánvalóvá tette elkötelezettségét az egyre jobban lendületbe jövő VoIP mellett, amit jelzett a Teleo VoIP-szolgáltató felvásárlása néhány hónappal ezelőtt, majd nem sokkal később az MCI és a Qwest szolgáltatókkal kialakított IP-telefonos együttműködés is.

Azóta történt

  • Tesco gazdaságos VoIP

    A szupermarketlánc kedvező IP-telefonszolgáltatás elindítását tervezi – természetesen egyelőre nem nálunk, hanem az anyaországban, Nagy-Britanniában.

  • IP-telefónia kkv-k számára

    A Siemens hazánkban is bemutatta HiPath 2000 integrált adat- és hangkommunikációs rendszerét.

  • Világpremier VoIP-ban

    Először továbbítottak tömörített hanghívást teljesen IP-alapú kereskedelmi GSM-hálózaton keresztül.

Előzmények