Elkészült a Windows XP SP3

Az előzetes híresztelések igaznak bizonyultak: a Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy április 21-étől teszik hozzáférhetővé a Windows XP harmadik javítócsomagját a gyártók és az OEM-vásárlók számára, az átlagos felhasználó pedig április 29-től tudja majd letölteni az SP3 végleges verzióját. Az automatikus frissítéssel várhatóan csak június 10-étől lesz elérhető a szervizcsomag. (Az MSDN/TechNet előfizetők sem juthatnak még hozzá, majd csak május másodikától, a mennyiségi licenccel rendelkezők pedig június elsejétől.)

Az SP3 először a nagy nyelveken jelenik meg (kínai, angol, francia, német, japán, koreai és spanyol), a további nyelvi változatok május 5-étől lesznek elérhetőek.

A Windows XP még mindig igen népszerű mind a magánfelhasználók, mind a cégek körében, így a Microsoft folyamatos nyomás alatt áll, hogy a tervezett június 30-ai határidő után se szüntessék meg a program terjesztését. E kérdésről Steve Ballmer is beszélt a múlt héten a Microsoft rendes éves szakmai találkozóján, s bár az XP-híveket biztosította arról, hogy a vállalat nem hagyja magukra őket, nyíltan nem erősítette meg, hogy a cégnek szándékában állna újabb határidő-módosítás.

Azóta történt

Előzmények