Yahoo Messenger, a Skype-ölő

Napokon belül megjelenik a Yahoo Messenger új,  szöveges, hang- és videokommunikációt is kínáló verziója. A hanghívások árának megállapításakor a Yahoo mindenképpen alá akart vágni a jelenlegi VoIP-uralkodó Skype árainak. Ez részben sikerült is, hiszen a Yahoo Messengerrel percenként egy centért lehet hívni az Egyesült Államokat, szemben a Skype 2,1 centes percenkénti SkypeOut díjával. Az árak összehasonlításánál ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a Skype ezt az alacsony díjat további 30 ország felé biztosítja.

A Yahoo az alacsony távhívás-árakat azoknak a hosszú távú szerződéseknek köszönheti, amelyeket a júniusban felvásárolt Dialpad kötött nemzetközi szolgáltatókkal, és amelyeket a Yahoo most örökölt.

A Yahoo a PhoneIn szolgáltatást, vagyis a hagyományos telefonról felhívható PC-klienst is olcsóbban nyújtja, mint riválisa. Míg a Skype-nál havi 10, illetve évi 30 eurót kell fizetni egy – ingyenes hangpostát is tartalmazó – saját hívószámért, addig a Yahoo ezért csupán havi 3, évi 30 dollárt kér.

Az új Messenger a hanghívások mellett email-szolgáltatást, mobiltelefonra történő sms-küldést és videóhívást is nyújt, valamint fotóinkat is megoszthatjuk a segítségével barátainkkal.

Azóta történt

  • Tesco gazdaságos VoIP

    A szupermarketlánc kedvező IP-telefonszolgáltatás elindítását tervezi – természetesen egyelőre nem nálunk, hanem az anyaországban, Nagy-Britanniában.

Előzmények