A metaverzum irányítását segítő eszközöket akar Mark Zuckerberg

Új okosszemüvegeket hoz az EssilorLuxottica segítségével a Meta, de költségcsökkentésekre is készül a cég.

Mark Zuckerberg a napokban arról beszélt, hogy az EssilorLuxottica segítségével újabb okosszemüvegek piacra dobására készülnek. Egy prototípust is bemutattak egy „neurális interfész karkötő” formájában, amivel más eszközök vezérlése oldható meg.

A Meta már korábban eldöntötte, hogy olyan karkötőt fejleszt, amivel AR-szemüveg irányítható, mindez pedig az ujjmozgásokat támogatná a metaverzumban.

Az EssilorLuxottica és a Meta két éve állapodtak meg egy több éves együttműködésről, jelenleg egy klasszikus Ray-Ban okosszemüveget kínálnak, ami fotózásra és zenehallgatásra, telefonálásra alkalmas, 299 dollártól.


[+]

A Meta ezzel egyszerre csökkenti az új munkaerő toborzását, a cég költségcsökkentésekre készül. Idén állítólag több embert már nem is vesznek fel, mindennek pedig köze van ahhoz, hogy az árbevétel az utóbbi évtized legkisebb növekedését produkálta. Zuckerberg maga is költségcsökkentéseket emlegetett.

Május 9-én pedig megnyílik a Meta első fizikai boltja a Szilícium-völgyben, itt okosszemüvegeket, Portal eszközöket és VR-headseteket lehet majd venni, próbálni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meta

Előzmények