Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    válasz ooloo #8035 üzenetére

    Szerintem olvasgass még a témában azért. Egy dolog, hogy honnan hurcolod be de ha a feltételek nem kedveznek nekik akkor kihal. Korábban én is írtam, hogy felbukkant nálam és fényforrás csere + easy carbo elég volt pár hétig és teljesen kihalt.

    Kidobni a növényeket és a talajt? Alga miatt? Ez nem elszántság kérdése max őrültség és totálisan felesleges tett lenne arról nem beszélve, hogy nem kicsit drága.

    Az alga MINDEN esetben visszaszorítható ha a növények tápozását helyezed előtérbe valamint fénycsövet cserélsz vagy növeled a fényerőt, az easy carbo pedig a növényeket juttatja előnybe az algákkal szemben és teljesen kiírtható az alga vele.

    Megjegyzem akkor teljes vízcsere is kell valamint minden díszt kiégetni vagy más módon teljesen megtisztítani, a szűrőt szintén, a halakat 100% új vízbe kell rakni addig amíg gyakorlatilag lenullázod az akváriumot. Lehet, hogy valamikor ez volt a trend, de ha már LÉTEZIK sokkal egyszerűbb, kényelmesebb módszer akkor miért kellene ezt csinálni? Megjegyzem ha valamit elszúrsz akkor kidobtad a drága növényeid és a talajt majd újból lesz alga... szerinted ez az elszánt módszer? Hatékonynak egy ilyet módszert semmiképpen sem neveznék.

    Amennyibe egy akvárium növényzete kerül annyiból lehet rakni bele még egy fénycsövet alapos keresgélés után + venni easy carbot, ha még kiegészíted valamilyen más növénytáppal még hatékonyabb megoldás.

    [ Szerkesztve ]

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák