Új hozzászólás Aktív témák

  • #54715584

    törölt tag

    válasz mondomén #9997 üzenetére

    zoltanz-nek is szól ez :)

    De megfér több 10 (8-9) pontos film is egymás mellett. De úgy vagyok a régi filmekkel (70-80-as, talán még 90-es évek is), hogy néhányat újranéztem, és bizony nem ér már nálam csak kb. fele pontszámot. Pont ezért nem nézek régebbi filmeket újra, hanem inkább meghagyom gyerek- és tinikorom kellemes emlékének, mintsem hogy leromboljam azt, inkább nem emlékszem pontosan az alkotásra.

    Pl. imádom a Jurassic Parkot, imádom a dínókat, de most a nyáron nem tudtam végignézni, csak a kedvenc 3. részt.
    A Total Recallt sem frissítettem fel, mert tudom, nem tetszene annyira, mint akkoriban.
    A Dredd bírót sem fogom felfrissíteni.

    De például a Bud Spencer & Terence Hill, Louis de Funes vagy Kenneth Williams filmeket is imádtam régebben, bármennyiszer adta is a TV őket, ha éppen elkaptam, végignéztem.

    Most már annyira ez a dolog nem működik, nagyon kevés alkotás lenne ezek közül, amit meg tudnék nézni. Ellenben szüleim már legalább 15x látták mindegyiket.

    Nem véletlen nem láttam még a régi Bond filmeket vagy nem nézek régi filmeket, amiket eddig nem láttam.

    A szárnyas fejvadász pl. tinikorom egyik kedvenc filmje volt, nemrég megnéztem újra, és bizony nem voltam egyáltalán elájulva tőle, míg akkoriban teljesen elvarázsolt...

    Tudom, hogy 10 éve is másképpen pontoztam, és tudom, hogy 10 év múlva is másképpen fogok pontozni. Ami régen újdonság volt, az ma már majdnem valóság, szóval én várom az újdonságot mindig :K

    Ráadásul vannak filmek, amiket egyszer szabadna csak megnézni (Pillangó hatás, Memento, Inception) mert a csattanó miatt már nem érdekes többször. Ennek ellenére mind3 film 8-9 pontos nálam, de talán majd 10 év múlva újranézem őket, vagy nem... Nagy élmény volt mindegyik, van, amelyikre már nem is emlékszem pontosan, de a Mementonak pl. nem tudtam nekiállni még egyszer.

    Ami akkor és ott élmény volt, az maradjon is úgy. :)

    Hát ez van :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák