Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    Két retrót hozok most, sajnos még egyiket se érte el a színes korszak vagy az utólag színesítés, így csak fekete-fehérben :

    Them! (1954)
    #értékelés

    Az 50-es években nagyon szerették ezt a radioaktivitástól megnövő mindenféle állatos sztorit. Nyilván ezért sok újdonságot nem tud mutatni, de azért is szeretem az ilyen régi kalandtörténeteket mert nincs az mint a mostani filmeknél. Most van X város, felbukkan valami és az egész történet ott játszódik. Ez meg elindul a sivatagban egy kisvárosban, van egy kis tengeri rész is, meg nagyváros is.
    Ami még tetszik az ilyen filmekben hogy sokszor a lények nem eredendően gonoszak vagy vérszomjasak, egyszerűen csak élni akarnak.
    A lényeket itt megépítették tényleges nagyságúra, szerintem nem is volt vetített háttér, vagy bábfigura. Nyilván nem kell óriási minőséget várni tőle :DDD
    Szóval tetszett, nem voltak felesleges hülyeségek a történetben egyszerűen csak haladni kellett a kalandban.

    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Űrszörny/ 20 million miles to Earth (1957)
    #értékelés

    A Vénuszról visszatérő űrhajót eltalálja egy meteor és lezuhan. Az űrhajón egy Vénuszon élő lényt is hoztak ami kiszabadul.
    (Avagy a 2017-es Élet folytatása is lehetne :P )
    Annyi érdekesség van ebben a filmben hogy amerikai és mégis kb az egész Olaszországban játszódik. Ezzel minden pozitívumot el is mondtam.
    Ez olyan messze van az imdb 6,4-től hogy csak na. 80 perc az egész mégis többször unalmassá válik. A szörny végig gyurmafigura(?) amit elé/mögé/mellévetítéssel tesznek a jelenetekbe.
    A melléktörténet a szokásos katonai ezredes szerelme a megismert random nővel (itt most orvos).
    Vannak itt jelenetek a King Kongból is, csak itt épp a római Colosseumot kell megmászni és tombolni a tetején.
    Amúgy végig azon gondolkoztam hogy ezt a szörnyet hol láttam már, majd beugrott a 1981-es Titánok harcából a Kráken. Meg biztos van még pár ilyen kopoltyúsnak tűnő szörny azóta. Hogy ez volt-e az első azt nem tudom.
    Szóval ez a film nem ajánlott.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák