Új hozzászólás Aktív témák

  • k-adi

    nagyúr

    válasz Kergeboci #145913 üzenetére

    Alapból nem vagyok oda a horror zsánerért de szökőévente 1-2 becsúszik, így volt múltkor a Sikoly 5 és most meg ez, gondoltam rápróbálok erre a Fear Street filmsorozatra én is, hátha tud valamit mutatni netflix-style és meg kell mondjam, nem csalódtam, vagyis de csak pozitívan.
    A filmsorozat 3 részes

    Fear Street: 1994
    A félelem utcája 1. rész: 1994

    Amit rögtön kiemelnék, az a kezdés, remek hangulatalapozó volt a neonfényes pláza, este zárás után és pont elegendő volt Maya Hawk-ból is (#Stranger Things).
    A másik pedig a cast, ugyan tipikus "Netflixes", de Kiana Madeira és Julia Rehwald ellopják a showt. Számomra mindkettő színészpalánta nagy meglepetés volt, még kezdők persze de egész jól helyt álltak.
    Az egész filmsorozatot nézve, az első résznek a legjobb a története is, kellően izgalmas és rejtélyes, megfelelően van prezentálva a lezárása is.

    Külön tetszett, hogy már előre volt előzetes a stáblistánál a köv. részre.
    Az említett előzetes, talán az egyik legjobb horror előzetes amit láttam. Annyira átadja a táborozós horror-hangulatot, hogy alig vártam már, hogy megnézzem:

    Fear Street: 1978
    A félelem utcája 2. rész: 1978
    A tipikus '70-es évek és nyári tábor horror, amikor tudod már az elején hogy itt bizony nem sok táborozás lesz, klasszikus péntek 13, vagy AHS 1984: Camp Redwood feeling.
    A cast megint jól sikerült, persze itt is befigyel a (#Stranger Things) Sadie Sink és Emily Rudd mintha erre a szerepre lettek volna faragva, teljesen passzolt.
    A történet ugye már kezdetektől fogva tudható és kiszámítható, ennek ellenére azért próbálkoztak 1-2 kisebb csavarral, de itt a hangulat vitte el a filmet a hátán, nem a színészkedés vagy a történet.

    Fear Street: 1666
    A félelem utcája 3. rész: 1666
    Kiana Madeira újra visszatér és most talán mintha ügyesebb is lett volna ebben a részben, mint a Fear Street 1994-ben, viszont itt ki is fogytam a jó dolgok felsorolásában, mert az "egész jó" első és "közepes" második után ez a rész kész lejtmenet volt, annak ellenére is, hogy sok titokra ugye itt derül fény, mégis valahogy nagyon gyengének hatott az egész, mind történet szempontjából, mind a "harcok" lerendezésében. Kicsit olyan érzésem volt, hogy itt már kapkodtak, összecsapták az utolsó részt, hogy legyen lezárás és kész... de elvileg filmforgatási sorrendben ez volt a 2. és a táborozós második epizód volt az utolsó.

    Összességében:
    A Fear Street 3 részes filmsorozat próbál újat mutatni, ami nem mindig sikerül, az első részben a jó cast és a történet rejtélye megmenti még, ahogyan a második részt a táborozós-horror feeling (már aki szeret horror-nosztalgiázni?), viszont a harmadik részre elfogy minden lendület sajnos és lemegy gagyiba. Le se tudná tagadni a filmsorozat, hogy "tipikus" netflixes, ami bár az első résznek még talán jót is tett, de azért lehet látni a gyenge pontokat a másik 2 filmrésznél. Világmegváltó nem lesz, de azért valamilyen szinten értékelendő, hogy a netflix ki tudott préselni magából egy ilyet, mégha a 3 filmből 1,5 szar is.

Új hozzászólás Aktív témák