Új hozzászólás Aktív témák

  • ígyvanferi

    addikt

    válasz TripleB #48947 üzenetére

    The Fault in Our Stars SPOILER akadhat az alábbiakban.

    Azt valahogy nem tudom rámondani, hogy tetszett. Ez nem az a film. Egy igazi érzelmi hullámvasút. És nem olyan, mint ahogy az elején Augustus lefesti, ez nem pozitív irányba tart, épp ellenkezőleg, néha ugyan kicsit megyünk felfelé, kapunk egy kis megnyugvást, pillanatnyilag jó, de a hosszú és gyors menetek lefelé vezetnek. Érezzük, hogy ennek jó vége nem lehet, hisz' a halál ott lebeg mindkettőjük feje felett. A legvégén ugyan amolyan feloldásként hallhatjuk Gus levelet, amit Hazel Grace majdnem el sem olvas, aztán egy utolsó mosoly az arcán, és... És itt elégedjünk is meg ennyivel, kicsit Van Houten mondat közepén véget érő könyvéhez hasonlóan az ő történetét sem követhetjük tovább, csak sejthetjük, mennyire nem lesz könnyű az élete. A továbbiakban rá váró, idővel talán enyhülő 10-es fájdalommal való küzdelmét már nem kell átélnünk vele együtt. De szerencsére nem is erről szól a film.

    Igazából egy egyszerű tinédzser szerelmi történet megfűszerezve némi halálos betegséggel. Akit már a gondolatától is elfog az émelygés, nem szeret ennyire nyilvánvalóan csöpögős filmet nézni, az talán ezt se rakja be a lejátszóba. Habár szerintem a kivitelezés igazán szuperül sikerült, nem éreztem azt, mint valami tucat drámánál, hogy csak egymás után pakoltak pár szomorú jelenetet, amiket néhány poénnal ellenpontoztak, nincs klisé klisé hátán, még talán azt is le merem írni, hogy akadnak benne meglepő események, jelenetek.
    A két főszereplő játéka nagyszerű, remélhetőleg még sok jó, komolyabb hangvételű filmben láthatjuk őket. Zenék is sokat hozzátesznek a hangulathoz. Fényképezést, rendezést, vágást, miegyebet nem tudom megítélni, milyen, ehhez nem értek.

    Ja, még annyit, biztos számít, hogy csak néhány évvel vagyok idősebb náluk, lehet, hogy ez befolyásolt közben, ennek fényében kezeljétek a hsz-t.

    Okay Hazel Grace?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák