Új hozzászólás Aktív témák

  • fateless

    veterán

    Azt hittem, már írtam, mikor anno láttam, de visszakeresve nem találtam, így most megteszem, mive lújra nézzük:

    Draft Day

    Régen amerikai fociztam, így szeretem az ilyen jellegű filmeket. Azt gondoltam, ez is a játékról fog szólni, de nem így történt. Ez konkrétan a Draft-ról (amikor az újoncok bekerülnek az NLF-be) szól. Mivel engem maga a sport érdekelt, nem pedig a hogyanja és a kinti meccsek, így erről a részéről nem tudtam sokat. Mindezt azért írtam le, hogy érzékeltessem: ha valaki nem ismeri a Draft menetét, akkor is ki fog derülni a filmből, hogyan zajlik mindez.
    A film nyugodtan indul, mindig egy picit többet mutat be a körülményekből, épp csak annyit, hogy valamivel többet akarj megtudni. Megjelennek a különböző szereplők, megérted, ki kicsoda. Aztán ahogy közeledik maga a Draft eseménye, úgy süllyedünk egyre inkább bele az ifjabb Sonny Weaver által kitervelt elképzelésbe, amiből fogalmunk sincs, hogy van-e kiút, vagy a teljes összeomláshoz vezet. Ez aztán egyre nagyobb feszültséget generál, ami több fordulaton keresztül elvisz a valóban nem várt, másféle katarzishoz.
    Nem gond, ha nem ismered a dolgok menetét, akkor is élmény végigkövetni az eseményeket. A legjobb bizonyíték: feleségem, akit soha nem érdekelt ez a sport, főzés közben kezdte el nézni, aztán ahogy zajlottak az események, egyre inkább a film rabjává vált (azért az ebéd nem égett oda)

    Ez a film számomra a maga műfajában 10/10

    "A HELYESEN alkalmazott bölcsesség a hasznos" Prédikátor könyve 10:10

Új hozzászólás Aktív témák