Új hozzászólás Aktív témák

  • Komplikato

    veterán

    Felnyomva (Stretch)
    Hát nem is tudom. A film poénjai nekem nem jöttek be, főleg altáji poénok, és úgy különösebben értelmes sztorija sincsen, de ... még is szórakoztató volt. Nem hiszem, hogy újranézős lenne. A főhős szerencsétlenkedései, beszólások, meg a betegebbnél betegebb szituk elvitték a hátukon. Az idióta magyar címért meg ütném a fordítót, nem tudom a főhős beceneve miért nem volt elég jó nekik.

    Commando (2013)
    Az indiai filmek alapból viccesek nekem, akinek még új a téma, de a hindi nyelvűekben meg még inkább olyan érzésem van, hogy túljátsszák a dolgokat, pedig a többinél sem piskóta. Címével ellentétben a film nem Arni filmjének mása inkább lehetne mondjuk Rambo 1.5, ahol a gonosz kormány által magára hagyott kommandós próbál hazajutni, de persze belekeveredik egy balhéba ahol szép csajt kell megmentenie még akkor is ha egy kisebb város lakosságának megfelelő hullahegyet kell maga mögött hagynia. Persze ilyen tipikus indiai hős, akihez képest a Marvel szuperhősök is tanulni járhatnak csak. Természetesen ritkán beszél, de akkor 95%-ban valami marha nagy életbölcsességet vagy végtelen békét sugárzó szövege van. A film annyira rossz, hogy az már jó. A három zenés betét meg kikerülhetetlen. Inkább nem értékelem. :D

    Black Mirror
    Ez igazából minisorozat, de mivel már nem fut és minden epizód önálló, nem akartam a sorozat topikba írni. Kissé egyenetlen az epizódok színvonala, de akkor is érdemes végig nézni szerintem ha csak egyik fele élvezhető. Némelyik részt a gagyi forgatókönyv, némelyiket a színészi "munka" teszi kissé ruppótlan színvonalúvá, pedig ilyen olcsó sorozatnál már alapból is van egy ilyen érzés. Az alap kiindulás hasonló az összes részben, az ember technika és kütyü függése, információ megosztási mánia, közösségi oldalak, 15 perc mánia, hírnév hajhászás, celebesedés, látszat, megvezetés, manipuálás és a lényeg, hogy hová vezethet ez a sok alapból kétes téma, viselkedési forma. Természetesen a cím a képernyőre utal, mint az eredeti boszorkány kellék utódjára. Van itt választásokon induló virtuális szereplő, internetes zsarolás eseményei 24 órás élő adásban, vagy olyan eset amikor valaki virtuális mását az "elektrónikus élete" alapján próbálják rekonstruálni. Akció nem nagyon van, inkább igazi sci-fi témák és így visszagondolva egyiknek sem nagyon volt olyan vége, ami után az ember nem érzi kínosan magát.

    Hasonmás/Surrogates
    Bepótoltam ezt a régebbi filmet. Nem kellett volna. Az egyetlen hiteles dolog benne a lerobbant Bruce papa. Kihagyott ziccer hegyek, rengeteg logikátlan marhaság, sci-finek álcázott akciófilm, de annak is gyenge.

    Black Mirror - White Christmas SE (2014)
    Nem kicsit összeszedettebb mint az eredeti sorozat. Három különböző történet áll össze a végére egy egésszé. Az eredeti sorozat ötleteiből és máshonnan ollózva az eredeti ötletek (nincs privát szféra) fordított felállását hozza el a türelmes nézőnek. Talán a Kvantumtolvaj könyv marsi privát rendszerére emlékeztet, bár az nem volt ennyire sötét és ijesztő. Persze a kedves néző semmilyen feloldozást nem kap a végére, marad az eredeti sorozatból ismert gyomron vágós érzés, de legalább van min gondolkodni pár napra utána.

    Arc / Powder (1995)
    Ezt a filmet '96 óta meg akarom nézni, de csak most sikerült. Szerencsére. Azt hiszem ehhez azért fel kell nőni, mint sok komolyabb témájú filmhez. A Travolta féle Csodabogár még a cipőfűzőjét se köthetné meg ennek a filmnek. Sean Patrick Flanery simán eladta magát zárkózott tininek 30(!) évesen. A film nyilvánvaló hibái ellenére is szerintem IMDB-n erősen alul értékelt darab. Lance Henriksen kivételesen nem az egy darab arcát mutatja, számomra pozitív meglepetés volt. Ellentétben Jeff Goldblum-mal aki minden második jelenetben olyan mint ha benarkózták volna és ezért fullba nyomná a kretént, totál túljátssza a saját karakterét néha. Persze ahogy a Strech-nél, itt sem értem miért kell a főhős becenevét másra cserélni a címben?

    Jupiter Ascending
    Wachowski testvérek megint nagyot akartak gurítani és megint nem jött össze nekik. Sikerült egy halom jó ötletből egy semmit mondó, érdektelen, igazi tanulságoktól mentes, PG13-as látványos popcorn mozit csinálni. Ennyi. Pedig ennyi ötletből egy értelmes, jó, nagyszabású sci-fi trilógia kijött volna. A látvány elemek pedig nagyon ott voltak, a stábot elrabolnám és megcsináltatnám velük egy leendő Kvantumtolvaj trilógia látványterveit a mozgó marsi városoktól a dzsinek járta földi pusztaságokig.

    Chappie
    Nem volt annyira rossz, mint amennyire szidták. Persze nem lesz kiemelkedően jó sem, de a lüke gengsztereket játszó Die Antwoord nem színészek cserébe viszont saját magukat játszották, akár hogyan is nézem. Ami jó volt a robot design, a felvezetés és Hans Zimmer zenéje. Amitől nem volt túl jó a sztori eléggé összecsapott volt, főleg a második fele és a befejezés. Amilyen jól megvoltak oldva a számítógépes részek más filmekhez képest, éppen akkor marhaság volt az AI másolgatás pláne másodpercek alatt. A fő gonosz sem volt annyira rossz mint amilyennek mások leírták, talán kissé egysíkú, beszűkült, de azt a karaktere adta. Ami nem jött még be a Die Antwoord zenék, egyetlen jelenetet leszámítva, pedig én csípem őket. Ami megint csak tetszett nem volt annyira elkülöníthető a jó és rossz a filmben, mint amerikai giccsparádékban általában. Ha szereted a robotos sci-fit egy unalmas hétvégi napon sok kukoricával elmegy ez.

    [ Szerkesztve ]

    "Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

Új hozzászólás Aktív témák