Új hozzászólás Aktív témák

  • Dilikutya

    félisten

    válasz Archanon #76001 üzenetére

    Kit érdekel Hollywood-ban? Nem tudok róla, hogy a regény külföldön is olyan népszerű lenne. Gárdonyi nem Verne, akiből Hollywood-ban is érdemes ma is filmet forgatni, hiába létezik az Egri csillagoknak angol nyelvű kiadása. Másrészt 35-40 millió dollár ma már egy átlagos, 1-2 nem túl nagy névvel forgatott vígjátékra is kevés lassan, a regénynek (és az 1968-as filmnek) pedig kapásból több fontos szereplője is van Bornemissza Gergelyen kívül, és akkor azt még nem is említettem, hogy ez egy grandiózus jelenetekkel teli mű.
    Itt jegyezném meg, hogy mi az, hogy "egy klasszikus történelmi film remake-je"? Ez egy regény, amiből készült már egyszer film. Amiben szintén Bornemissza kalandjai voltak a középpontban. A film első fele teljes egészében róla szól, de az ostrom alatt is az ő története folyik tovább, végülis ez nem annyira történelmi, mintsem kalandfilm és -regény.
    Szerintem kamu. Meg így hozzá se kezdjenek. 1968-ban Várkonyi Zoltán egy, a kornak megfelelő látványos szuperprodukciót forgatott a regényből, ami simán beillett a korszak nagy történelmi témájú látványos filmjei közé. Ma ez a költségvetés édeskevés egy ilyen filmhez, pláne, ha még egy várat is akarnak építeni.
    Az eredeti film viszont kijöhetne BD-n, az még tetszene. :)

    Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

Új hozzászólás Aktív témák