- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Ezúttal bennfentes kereskedelemmel vádolják Elon Muskot
- Hamarosan elképesztő mennyiségű áramot fogyasztanak el az adatközpontok és az AI
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szilárdtest-akkumulátorokat fejleszt Kína, jöhet az áttörés?
- Synology NAS
- DIGI internet
- PHP programozás
- Invitel (TV, internet, telefon)
-
IT café
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
rdi
veterán
Neduddki!
A legfimonabb mraookoi étel:
(csak aneréve nem elmészkem, az enyédről katpa anevét))
csirke
fűreszek: sáfrány, kömény, bors, konirader, sózott citrom, ojalbogyó, fahéj, só összeőrölni, egész fahéj később kihevető,
A csirkét pálocjuk a fűreszes olibávan, kbzen sok hamgyát vágunk, jo sok, meg mi még almát.
Ezeket belyehezzük az enyédbe, és megsüssük pálorjuk. 180 fokon.Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
Az ideges ember receptje:
****
végy egy jénai tálat és vágd le a földre!
Ha nem puhul, vágd a betonfalhoz!
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
sok féle pác van, itt van mindjárt a száraz pác
leggyakoribb ma a legdivatosabb olivában pácolás,fűszerekkel, de só nélkül !!
régebben sokat pácoltak salétromos páclében is ...
De a tatár pácolásához speciális fűszerek nem kellenek...
vagy csak sóban, kb egy hétig (ez nekem nem jött be), utána ki kell áztatni a sóból.
és akkor még nem is beszéltem a tejes pácokról, meg a savanyú pácokról
[Szerkesztve]Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
Kovászleves (pékek előnyben):
hagyma , fokhagyma, gomba, sertés hús, füstölt csülök, szalonna, krumpli, majoranna (és szerintem tárkony is), kovász (rozs), só, bors.
A füstölt csülköt kuktában majdnem készrte főzöd, kicsintozod, felkockázod.
Hagyma egyik felét üvegesre pirítod a szalonnákból kiolvasztott zsírban. A szalonnákat félreteszed. Ezután beleforgatod a a kockára vágott húst, (pörkölöd) ezután vizzel, hogy ellepje felöntöd. Ekkor fűszerezted először.
Amikor a hús majdnem megpuhul, hozzáadod a füstölt húst, a krumplit, a gombát, fokhagymát, összefőzöd. Mindig éppen lepje el a víz.
A végén a kovásszal savanyítod.
A maradék szalonnát és hagymát felkockázod, és barnára pirítod (nem megégeted) és a leveshez adod.
Sózni ahogy te szereted.
(A rozsliszt ugyanúgy megsavanyodik mint az uborka, fokhagymával szoktuk csinálni, ebből a kovászból jut a saját sütésű kenyérbe is...)Fej! Tor! Potroh!
-
rdi
veterán
válasz csirkemano #361 üzenetére
Ez nagyon finom étel, csak én egy világos besamellel csinálom, abab megy a tojás és a reszelt sajt. Ja és középre szoktam füstöltsajt szeleteket tenni. pusz fűszer a szerecsendio (óvatosan!) belereszelve a besamelve meg mustár és a fehér bors szintén
Fej! Tor! Potroh!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- PlayStation 5
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- EA Sports WRC '23
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Raktáron! Új EVSE EV 3 fázisú 11kW-os hálózati töltők elektromos autókhoz, 3 év garanciával!
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
- Erős asztalláb (Steelcase)
- Autómatrica és prémium minőségű matricák PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- AKCIÓ! Okos otthon és biztonság - BOLTI ÁR FELÉÉRT!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs