Új hozzászólás Aktív témák

  • Volband

    csendes tag

    válasz MikaVejneGI #105602 üzenetére

    Nagyon sok függ a használati céltól. Aki 2 év múlva is AAA játékokat akar futtatni max, vagy közel max grafikán, annak egy 4060-asra minimum be kell ruháznia. Az sem biztos, hogy elég lesz, de a 4070-nel semennyivel sincs előrébb a vásárló, a 4080 meg már többszázezres ugrást jelent. Többszörösen igaz ez, ha FHD fölött akar valaki játszani.

    Azzal viszont egyetértek, hogy páran nagyon el van tévedve a 4050-essel kapcsolatban, és nagyon rossz érveket is hoznak fel ellene. Pl. bevett mantra, hogy a frame generation nem ér semmit a 4050-en, mert kell egy stabil native fps ahhoz, hogy ne nézzen ki ergyán. Ez igaz, de szó sincs arról, hogy a 4050 30 fps-sel tudná csak futtatni a játékokat, amiket aztán az értékelésekben elrejtenek a bekapcsolt frame generationnel. A mostani AAA játékot nagy részét tudja futtatni max grafikán, a frame generation pedig akkor is hasznos lesz, ha mondjuk egy jövő évi AAA játéknál ultránál már nem, de very high-nál már rá tudod engedni a frame generationt.

    A 4050-est nagyon barátságosan lőtték be azok számára, akik nem hardcore gamerek, mert jócskán túlteljesíti azt a szintet, amit egy belépő videókaritól elvárna az ember. A 40-es széria energiatakarékossága sem utolsó szempont.

    szerk.: nem vágom ezeket a t-komos ajánlatokat amúgy, meg eméített egyéb kedvezményt is, de ahhoz azért nagyon nagy kedvezmény kell, hogy ezt 520 000-ért megvegye valaki. 400 elejéből kijön egy 4060-as is, szóval ilyen szempontból akkor már tényleg azt vegye, ha fontos ez neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák