Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    Fú, gyerekek! Ma járt nálam egy Asus Zephyrus S17-es (nem Mikulásbáé!)
    Valami besz@rás jó gép, elképesztően szép kijelzővel (1440p 165Hz)
    A billentyűzetét anno rommá dicsértem a G733-asnak, hát ezen még faragtak egy kicsit! Sokkal hallkabb és a nyomáspontja MÉG határozottabb! Sehol sem szivárog ki alóla a fény, csak a betűknél! Matt fekete, baromi jól néz ki! i9-11980 - RTX3080 (145W) kombóval és valami mocsok gyors Samsung SSD-vel (sajnos nem tudtam megnézni, mert a hűtés rá volt ragasztva)
    A gép bontatlan volt (minden gyári szalag sértetlen) a gazdája egyből hozzám jött a notebook.hu-tól vasalásra. Éppen tamáskodni akartam, hogy Mikulásbának nagyon jók a hőfokjai és lehet, hogy nem kellene szétszedni a gépet, feleslegesen költeni rá. Befejeztük W10 a telepítést, felraktam a HWinfo-t, ami el is indítottam, felraktam felraktam az AIDA-t, beizzítottuk az ArmoryCrate-et, háttér, színek beállítása, stb. Rápillantottam a HWinfo-ra és 90 fokokat karcolt a CPU! :Y Oké, hogy i9, meg abból is a "b@szató" fajta, de a sokkal melegebb 10980-am, sem tolja el magát 90 fokra, csak ha nagyon húzom a haját... :U

    Oké, ebbe bele kell nézni! Az összeszerelési minőség Mothership-szintű; minden nagyon patent, az alsó takaró dekli is FÉM! A hűtése döbbentesen brutális ilyen vastag radiátort még men láttam! Oda raktam egy SSD-t a viszonyításhoz:

    Ilyen mennyiségű hőcsövet desktop procis DTR gépekben szoktam látni:

    Nagyon okosan el van szeparálva az SSD a meleg zónáltól, mivel az egy nagy gap-padon keresztűl a fém alsó burkolatnak adja át a meleget!

    Íme az emelőmechanika:

    Nem úgy tűnik, hogy ezzel valaha is lesz gond, nagyon masszív szerkezet!

    Levettem a hűtést és jött a feketeleves, azaz inkább a magyarázat, hogy miért melegedett ennyire a processzor! :Y
    Aki összerakta a gépet, volt olyan trehány és ott felejtett egy gap-padot a proci sarkán és amikor a hűtés rá került a procira egyszerűen az szétnyomódott és kiszorította a folyékony fém pasztát minden felé és temészetesen el is billent a hűtés ! :W

    Biztos nem volt jó napja annak aki ezt a gépet összerakta, amit megértek olyan körlmények között dolgoznak nyomorultak, de azért viszont azt nem értem, hogy a minőségellenörzésen hogy ment át ilyen állapotban?

    Szerencsére nem volt más gond, a hűtést, az alaplapot és a procit sikerült letakarítani. A GPU is kapott a gyári gitt helyett Prolimatech-et. És az őserő eredeti pompájában mutatta meg, hogy mit tud:

    A GPU 75 fokig kúszott fel SP alatt, a proci is megállt AIDA alatt 81 foknál!

    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák