Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    válasz tordaitibi #95598 üzenetére

    "egy nulla voltra merült cellát már nem illik visszahozni az életbe"

    Teljesen egyetértek ezzel! Tuti hogy sérült a cella, de ha Ő vissza szeretné hozni (próbálkozni vele) akkor tegye, tapasztalatszerzésre jó lesz. Bár ha valakinek már ilyen készüléke van, úgy gondolom ezeken már fejben túl van, vagy túl kell(ene) lennie. Amúgy a leírás szerint szerintem zárlatos.

    "épkézláb cellánál ez nem igaz, ha 4-5% töltöttségnél..."

    Az általam leírtakat nagy belső ellenálással rendelkező (elhasználódott) cellára értettem. Tapasztalataim szerint ez az általános jelenség amit leírtam.

    "Oda elég nagy csúcsáramokra képes táp kellene bár megvalósítható."
    Nem vagyok benne biztos, de szerintem itt munka nagy részét az elektronika végzi, a kisülés (ponthegesztés után) az akku "csak" feltöltést végez. Vagy tévedek?

    Nálam is van 100-120 db 18650, új és bontott vegyesen. Én sem tartom meg a 2,5V alá merülteket (ugye ez lenne a Li-ion alsó fesz határa). Már nem próbálkozok, tesztelek mint korábban. Már a belső ellenállásból határozom meg mit tartok meg. Elég a " jó lesz a karácsonyi fényfüzérhez"-ből. Már annyi színváltós LEDet forrasztottam, 18650 boxal a vezeték végén, hogy Debrecen város önkormányzatát is ki tudom szolgálni lassan a belváros dísz kivilágítására! :))

    [ Szerkesztve ]

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák