Új hozzászólás Aktív témák

  • baly81

    aktív tag

    válasz maestro87 #95601 üzenetére

    Az 1700mAh mérésénél a betöltött, vagy a kivett kapacitást mérted meg rajtuk? Ugye ez nem mindegy... A gyári nominal (névleges) kapacitásnál a kivehető értéket adják meg. Sajnos a kapacitáson túl a belső szerkezet sérülése miatt a terhelhetősége is a béka segge alá csúszik egy ilyen mélysisülést szenvedett cellának.
    Nagyjából arányosítani is lehetne... Kis áramterhelés esetén elég szépen lehet még őket használni, ilyenek pl. a kicsi ledes lámpák. Ez esetben, amikor a terhelés párszáz mA, de jóval 1A alatt van, még normálisabb kapacitás is kinyerhető belőlük. E fölött kezdődik a baj. Minél nagyobb az áramterhelése egy cellának, annál nagyobb lesz a feszültségesése. Tehát nem fogja bírni, szemben egy ugyanolyan egészséges cellával.
    Persze többcellás használatnál, ahol a terhelés megoszlik a cellák között még ott is elfogadható eredmények érhetők el.
    Korábban teszteltem hasonló cellákat a SkyRC MC3000-el, ezt rá tudom dugni PC-re is, amin ezred Voltos és Amperes felbontással követhető minden. Betennék ide pár grafikont amelyen látszik a feszültség meredek zuhanása, de nincs nálam a külső winyóm.
    Szóval az ilyen cellák használhatósága a felhasználási körülményektől/eszközöktől függ. Használhatók de csak kompromisszumokkal, de egészségesnek én nem nevezném.

    Ne mássz fára, ha nem tudsz úszni, mert elüt a villamos!

Új hozzászólás Aktív témák