- Középpontba kerültek a hibrid autók, alig fogyaszt a BYD újdonsága
- Egyre több európai használja a Telegramot, ezért megkereste az EU
- Windows 11
- Windows 10
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Google Chrome
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Synology NAS
- Kiderült, hogy hol veszik a legtöbb kínai EV-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
d@vee
őstag
válasz Taltos0711 #10999 üzenetére
Weboldalon nincs fennt, meg kb. amit láttam kávé kínálatot annak a nagyobb része szintén nem található meg náluk a neten.
Ja
-
Anubris
őstag
Korábban volt akit érdekelt a HiBREW H2b 5 in 1 gép.
Vettem egyet édesanyámnak. Különböző méretű kapszulák(nespresso, dolce gusto, K-cup), POD is remekül működik rajta.
Lehet bele tenni őrölt kávét is, a kosár kb akkora lehet, mint egy 14 gramm-os amit korábban használtam a Dedicánál.
Semmi tömörítést nem csinál vele anyám miután betolta a kosárba a legalább 1 éve őrölt kávét. Csíkozással betudja állítani, hogy mennyi víz/kávé folyjon le. Ha a legkisebb méretre állítja kb egy espresso méretet produkál a gép.Amit nem értek, hogy az így készült kávé, kapszula/pod-hoz hasonló íz világot, állagot ad.
Ha én a gépemen ugyanígy tömörítés nélkül benyomnék egy régi kávét, akkor az gyorsan lefolyjna és savanykás, sztem ihatatlan végeredményt produkálna.
-
durexxx
csendes tag
Sziasztok!
Egy fordítási feladathoz kérek segítséget. A kávépörkölő gépen angolul hopper-nek hívott alkatrészt, minek hívjuk magyarul?
Köszönöm!
üdv,
D -
durexxx
csendes tag
válasz Mr.Csizmás #11006 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
jamy79
tag
válasz Mr.Csizmás #10987 üzenetére
Ma megérkezett az Allegro kávé rendelésem. Kettő csomagon 05.02-i, egy csomagon pedig 04.30-i dátum szerepel, valóban nagyon frisset küldenek. Kiszállítással együtt 14.100 Ft volt a 3x1 kg, így darabja 4.700 Ft, ami elég baráti ár. Köszönöm az ajánlást!
-
-
DrDobos
őstag
Sziasztok!
Kis hordozható, szivárgásmentes bögrét keresek, ar-ertek arányban elfogadhatot, tudtok ajanlani? február vegen lattam az ujsagban talan 2000 ft korul, de akkor meg nem tudtam hogy ilyenre lenne szuksegem, esetleg azt beszerezte valaki? Koszi a segítségetSamsung Galaxy A55 5G
-
Horvi
őstag
Ma megjött végre a K6 a német amazonról. Megkaptam rá a kupont is szóval egész jó árban volt. Van egy súlya nem mondom A ma holnap fel is avatom szerintem. Köszi szépen a javaslatot a K6-ra.
Az oldalon van ilyen ajánlat, hogy a különböző főzési eljárásokhoz milyen őrlési finomság kell. Az így iránymutatásnak megfelel teljes mértékben vagy érdemes azért még kísérletezni valami olcsóbb kávéval?
Hello darkness, my old friend...
-
Viiktor1989
tag
Sziasztok.
Apumnak bedöglött a kv gépe,oda adnám az enyémet neki (Gaggia Classic).
Napi 2 kv-t szoktam lefőzni, néha -néha csinálok 2-3-at is egymás után.
Tudnátok ajánlani pides,karos,olyan gépet,ami a Gaggia után már egy komolyabb szintet, ugrást képvisel?
Köszönöm szépen! -
RetepNyaraB
veterán
válasz Viiktor1989 #11021 üzenetére
GC után? Mondjuk Lelit Bianca, vagy hasonló db-e61 alatt minden oldalra lépegetés. Lehet kényelmesebb, vagy jobb a tejhabja, de egy modolt gc csészeminőségének àtlépéséhez vagy sokkal több pénz, vagy koncepcióváltás kell - kézi dugattyús formájában+esetleges tejhabosító megoldás.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Viiktor1989
tag
válasz RetepNyaraB #11022 üzenetére
Ez már valóban más koncepció. Ahogy néztem,itt már a nyomást is lehet változtatni,olasz eszpresszónak,viszont konstans 8 bar való. Igazából így akkor érdemesebb lehet a Gaggia vonalon maradni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Viiktor1989 #11023 üzenetére
Flair és robot reggelire megeszi a gaggiát és minden mást is a milliós kategória alatt. Olaszpresszóban is.
Másrészt a (modolt) gaggia két hibájával kell együtt élni: az alubojler és az ebből fakadó tejhab készítés problémássága.
Nem tesz jót az alumíniumnak a gőzölés hőfoka, növeli a galván korróziót jelentős mértékben. Ha ezt lenyeled, akkor szokott lenni 200k körül pre 2015 full tuning gc aprókon."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
kchris78
veterán
válasz RetepNyaraB #11024 üzenetére
Én a karos gépet bevállaltam (Barista Express) automata után, de egy flair-robot az már kemény lenne - még a hőmérsékletre is figyelni, forralgatni a vizet, azt átönteni... egy PID-es vezérlés helyett. PID-je pl nincs a Classicnak amennyire tudom. (igaz próbálni nem próbáltam de végignéztem 1-2 YT teszt-videót)
-
RetepNyaraB
veterán
válasz kchris78 #11025 üzenetére
Én modolt gc-t írtam, nem a mezítlábast. Másrészt a kéziknél felforralod a vizet és kész; semmi egyéb hülyeség nem kell. A fém részeket kell melegíteni sajna, bár ez se nagy ügy. A flair szerkó előmelegítése kicsit több lépcsős, szerintem a robot ebben ügyesebb konstrukció.
Összességében ha valaki bejön és kvzna, akkor 5-7 perc. Bármilyen motoros gép (ha nem patronos, hanem bojler) meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva. A nagy e61-eseket nem is érdemes napközben kikapcsolni, annyira lassan melegednek be."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
tuzpenge
őstag
válasz RetepNyaraB #11026 üzenetére
Az én (nem túl hosszútávú) tapasztalatom, hogy sima olasz presszóhoz (max közepesen sötét pörkölés, de a szénre még inkább igaz), a kosarat nem is szükséges előmelegíteni, max a tartót....a sötét pörköléshez meg a forrásban lévő vízzel is várni kell 0,5-1 percet, hogy ne keserítse agyon...amúgy a 7 perc az már hosszú időnek számít, vagy abban már benne van az eszköz tisztítása is.
ˣ
-
Viiktor1989
tag
válasz RetepNyaraB #11024 üzenetére
Köszönöm
-
tDr1v3r
veterán
válasz Viiktor1989 #11021 üzenetére
Lelit-nek van asszem olcsóbban PID-es gépe.
Az a baj hogy a GC nagyon jó szint, arról túllépni csak az E61 irányba lehet, de ha a Classic-on van mondjuk egy Gaggiuino már nincs sok értelme mozgolódni, az már közel egy Decent szintje...
Mondom ezt úgy hogy én a tejhabos dolgot elengedtem.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
-
kchris78
veterán
válasz RetepNyaraB #11026 üzenetére
"meg alsó hangon 20 perc, hacsak nem tartod bekapcsolva." azért ennyi nem kell. Barista Express fűti pl a felsőszűrőt, és lehet várni egy kicsit, majd átnyomni egy kis forró vizet őrlemény nélkül, nem "szárazon" kell bemelegednie a gépnek.. Amíg melegszik lehet nyerni pár percet az őrléssel kimeregetéssel. Koszolni meg minden koszol . Az automata az ami nem koszol (annyira ). Illetve nekem ritka az hogy azonnal kelljen kávé, 10-20 perccel előbb azért lehet már tudni, a nagy kütyü korszakban mindenki ír mindent ki hol van merre tart stb..
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz kchris78 #11031 üzenetére
A hőfok mindenképp érzékelhető, pressure profiling is. A beépített súlymérő, időzítő meg marha frankó, levágja automatán ha megvagy - ezt persze most a Gaggiuino-ról írom.
Rettentő sokat lehet kihozni egy kávéból, hidd el. A saját Gaggia New Baby-men is tervezem a Gaggiuino modot kiépíteni.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
adam0913
tag
Sziasztok!
Eddig kapszulás kávéfőzőt használtam, de a héten megvettem életem első automata kávéfőző gépét.
Milyen kávét ajánlotok, honnan érdemes venni?
Visszaolvastam egy kicsit a topikot, az Aldis/Lidl-s szemes kávékkal is érdemes kísérletezni? -
jézusom
addikt
válasz adam0913 #11034 üzenetére
El tudom mondani én mit szeretek, de úgyis kisérletezni fogsz, meg mindenkinek más a jó. Én perui arabicát szoktam venni, de kommerszebb kávé ami jó a davidoff espresso57 dark&chocolate. Szoktam venni aldisat is, de most pont megszÍvtam, alig fogy, túl van pörkölve, vagy ilyesmi.
-
Horvi
őstag
válasz kmarci25 #11017 üzenetére
Köszi, és aeropresshez is van ilyen javaslatotok? Beszereztem egy aeropresst és most azzal kísérletezek. A gyári ajánlás ha jól rémlik ilyen 60-90 között van a K6-on. Jól gondolom, hogy ha sötétebb pörkölésű kv-t használok akkor durvábbra érdemes őrölni, a világosabb pörkölésűt meg finomabbra?
Hello darkness, my old friend...
-
RetepNyaraB
veterán
Az íze érdekes, arra figyelj. Két-háromból meglesz. Mivel ez filter-szerű ital, mindenképp durvább őrlemény kell hozzá. Kifejezetten. Illetve az inverz módszer (ld. Hoffmann, jutúb) nekem szimpibb,nem csepeg az előáztatás alatt.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
kmarci25
veterán
válasz RetepNyaraB #11037 üzenetére
Ha egy picit visszahúzod a dugattyút, akkor az a kevés vákuum megakadályozza az intenzív csepegést. Én az inverznél mindig tartok tőle, hogy baleset történik. Vagy a másik lehetőség egy Fellow Prismo, de az megint beruházás.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
Horvi
őstag
válasz RetepNyaraB #11037 üzenetére
Egész jó íze volt bár szerintem lehetne jobb is. Lehetett érezni benne a savakat illetve egy picit túl "erős" volt. Nagyon minimális keserűség jellemezte de azt csak a végén lehetett érezni nyomokban. Szóval van még mit csiszolni.
Közepes pörkölésű kávét használtam hozzá. A recept az a Hoffmann féle volt nagyjából. 15g kávé(K6 on 90 click) 230g víz(több nem is nagyon fér bele), inverz metódus, 2 perc áztatás, megforgattam kicsit aztán 30 másodperc várakozás, aztán 30 másodperc alatt lepréseltem.Gondoltam megpróbálom először azt, hogy ugyanez a recept, csak a végén a kész kávét felhúzom egy kis vízzel.
Utána amire még gondoltam kipróbálni, hogy kevesebb kávét rakok bele, vagy játszok az őrlés finomságával. Bár annyira még nem érzem a dolgot, hogy mikor mit kellene változtatni.Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
válasz RetepNyaraB #11040 üzenetére
Megpróbálom durvábbra akkor majd. Erről a kávéról lenne szó:
Ha ez segítség.Hello darkness, my old friend...
-
nagyúr
Ehhez mit szóltok?
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Polarstar #11042 üzenetére
Zacsira szimpi. Várnék vele legalább három hetet, tök friss.
Koxx@nem ismerem őket. Impresso bérpörkölés? Akkor olcsó biztos nem lehet, de jó igen
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
MODERÁTOR
válasz RetepNyaraB #11044 üzenetére
Igen impresso pörköl nekik, cca 5k /zacskó
-
veterán
Sziasztok!
Tól-ig mennyi az átlagos presso kv mennyiség súlyban. Apósom 8g-ot őröl egy adaghoz, egy netes videóban (James Hoffman) meg úgy tűnik, hogy 18g. Mi az igazság?
Köszönöm
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz adamssss #11046 üzenetére
8g az szimpla kosár, a 18g meg dupla. Előbbibe nem fér sokkal több, utóbbi rettenetesen rossz lesz, ha megpróbálod a névértéke felével tölteni.
Általánosan a dupla hálásabb, kevésbé érzékeny az elkészítési hibákra, egyszerűbb kihozni jóra, gazdagabbak lehetnek az ízek. Modern stílusú kávézáshoz jól illik, mert a minőségi, magasan termesztett arabica koffein tartalma csekély. Vietnámi robusztából, vagy szicíliai presszóblendből egy rendes dupla viszont fejbe üt, hát még napi 3-5.
A kapszula 5g töltete viccesen kevés (rohadt jól keresnek rajta a gyártók), de a gyártási technológia miatt "rendes" italt kapsz belőle. Én abból napi tizet úgy megiszom, hogy észre se veszem. Mármint, ha nagyon nincs más fekete színű ital a közelben."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
veterán
válasz RetepNyaraB #11049 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a választ.
Akkor ez azt jelenti, hogy ha szimpla kosárban főzöm akkor daráljak bele 8g-ot ha dupla kosárban akkor 18-at? És a végén 35-40ml-t főzzek bármelyiket is választom?
Ha igen akkor viszont gazdaságosabb az egyes kosár nem? Olyant nem lehet, hogy a dupla kosárból 2x40-et főzök mert nem lesz jó?Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen