Új hozzászólás Aktív témák

  • fausto

    addikt

    Sziasztok,

    Nem rég költöztünk kertes házba és most a nagy hidegekben penésszel küzdünk. A ház nem igazán párás, inkább az lehet a gond, hogy elég régi a ház, bent meleg van, a falak meg nagyon hidegek. Csatolok egy képet (sorry, paint-ben dobtam össze): [kép]
    Ez a két szoba, ahol a penészt találtuk, a zölddel megjelölt helyeken. Fent, jobbra, balra a kerttel van kapcsolatba a fal, ezek a hidegek. Pirossal jelöltem meg, hogy hol van fűtés.
    Még azt kell tudni, hogy a bal alsó sarokban könyvespolc mögött volt penész, a jobb felső sarokban is szekrény mögött penészedett (de ott nagyon) A bal felső sarokban csak minimális volt a penészedés.
    Most azt csináltuk (miután penésztelenítettünk), hogy átpakoltuk a bútorokat, leginkább olyan falra, ami másik szobával van kapcsolatban. Abban kérném a segítségeteket, hogy:
    - vajon így hogy elraktuk a kritikus helyekről a bútorokat (azaz jobb lesz a szellőzés), fog még penészedni?
    - valahogy lehet ez ellen védekezni? Azt hozzátenném, hogy gondolom a külső szigetelés lenne a legjobb megoldás, de ez azért nem nagyon opció, mert csak ideiglenesen lakunk ott, pár évet, azaz mivel nem a saját házam, százezreket nem szívesen költenék rá. Bármi más megoldás?

    Köszönöm előre is! :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák