Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz #08010496 #5997 üzenetére

    Tipikus, és ha így maradna, lenne még annak három napos gumicsizmás lábszaga is egy kis pálpusztaival keverve. A szobából felvett szagok a hosszú ideig takarítatlan, porosodó, bepálló klímáknál jön vissza, pl a dohányfüst jellemző, bár azt még a kénsav is magába veszi, azonban a rendszeresen takarított klímák esetében teljesen tökéletesen szagtalannak kell lennie.
    Autóklímáknál tipikus egyébként, hogy megy vele a delikvens, nyomja a 10 fokos levegőt befelé, majd megérkezik, hopp, motor leáll, és kész. Namost a deres-harmatos hőcserélő a környezeti levegőtől még jobban benedvesedik, nyáron a napon fel is melegszik, ideális melegágya a baktériumoknak/gombáknak, amik a beszívott levegő porával a nedves felületen megtapadnak.
    A lakás klímáknál se szokták szárítgatni, általában lekapcsolják oszt jóvan. Azé van. Hát... felelősségteljes tulajdonos lehet.

    Szóval nem, egy jól karbantartott klíma még 10 év múlva sem lehet sem büdös, sem "szobaszagú"

    A mi klímánknak 30 perc az önszárító üzemmódja. Mindazonáltal nem nyugtatlak meg: nemhogy 30 perc, de még 2 óra múlva is marad nedvesség a lamellák közt, ez tapasztalat. A gond az, hogy valóban, míg a hideg, működő klíma esetén elvonja a nedvességet, és lecsepegteti, addig a kikapcsolt melegedő klímáról már nem annyira csepeg le, inkább lassan elpárologtatva befújja a szobába. Ilyenkor az addig 60 helyett 45%-os páratartalom a kiszárítás alatt visszamegy 55-60-ra. Sajnos szabadtérbe szárítani nem tudnak.
    Az igazi megoldás a szárításra vagy egész nap járatni ventilátor módban, de amikor másnap megint hűteni kell, újból nedves lesz. Illetve mi szezon végén fűtésre szoktuk kapcsolni 5-10 percre. Na a felforrósodó lamellák már sokkal hamarabb megszáradnak.

    mod: ja igen: ha hagyjuk az elején elszaporodni a baktériumokat, akkor később a vegyszeres-ózonos-gőzös tisztítással sokkal nehezebb dolgunk lesz, és a mechanikus tisztítás nélkül sosem lesznek 100%-osak, de ha az elejétől igyekszünk elkerülni a bepállást, akkor a tisztítás is könnyebb.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák