Új hozzászólás Aktív témák

  • M@trixfan

    addikt

    válasz katalin888 #7005 üzenetére

    A fenti válaszomban burkoltan volt egy kis vicc, hogy ár/érték arányban ugyanolyan jó vétel a Sony HW50 is, pedig az 900 000 Ft-ba kerül. Sajnos eddig a szintig majdnem lineárisan nő a minőség és még a HW50 is úgymond "belépő szint", ugyanúgy mint a JVC DLA-X35.

    Szívem szerint egy VPL-VW85-öt vennék használtan. LCOS képi világ, jó fekete, kicsi input lag, jó minőségű motoros objektív. Ez a kategória tipikusan nem szokott lenni használtan. A lámpa is olcsóbb mint a JVC-be való. Újonnan a VPL-HW50-et választanám a JVC X35 helyett. Nem lenne egyszerű döntés mert az X35 nem használ dinamikus íriszt, a feketeszint etalon. Ha nem lenne túl sok az input lag (80-100ms) akkor a 3D figyelembe vétele nélkül is best buy lenne a kategóriában. Persze ha valaki nem játszik, akkor ez a szempont kiesik. A használt JVC X3 is bejönne a képbe ebben az esetben. Mondjuk 80 ms-mot már érdemes erősítőben kompenzálni. A HW50 picit alatta van feketében de még így is nagyon jó, fogad 4:4:4 jelet PC-ről nagyon kicsi input laggal játék üzemmódban. Ugyanúgy LCOS, a dinamikus írisz az egyik legjobb a Sony-nál. Több tulajdonos említette, akinek mindkét márkától volt már gépe, hogy a Sony paneljei jobb mozgásmegjelenítést tudnak általában. Nekem ez a laggal együtt nagyon fontos. Számomra a plazma mozgásmegjelenítése az etalon.

    A Benq w1070 is abszolút jó vétel a saját szintjén. A 3D szeparáció DLP-n a legjobb és sanszos a 144Hz triple flash, de ebben nem vagyok biztos. Ráadásul fényágyú ami kell 3D-hez. Van jól működő CMS (színbeállytási lehetőség). Input lag minimális, valami 0-17 ms között változik. A hátránya a szivárványozás és a nemcsak az előbb említett projektorokhoz képest, de úgy általában véve is gyenge fekete szint. Képi dinamikában is jobbak a fenti vetítők. Én utálom a szivárványt, és nekem az egy chip-es DLP képe nagyon fárasztja a szememet. Azt azért hozzá kell tennem, hogy HW50, X35 árszintű DLP-t még nem láttam élőben. De ott már valahogy mindenki LCOS-t vesz. A 3DLP brutálisan jó lehet, mondtam már, hogy milyen jó az ár/érték aránya a 3DLP-nek :DDD

    [ Szerkesztve ]

    twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n

Új hozzászólás Aktív témák