Új hozzászólás Aktív témák

  • ripla

    őstag

    Kis elmélkedés következik, pörgesd át ha nem érdekel a panaszkodás. :)

    Én amúgy azt érzem, hogy ez az ötös széria az eddigi leggyengébb játékfelhozatal terén. Eltelt majdnem 3 és fél év a konzol megjelenése óta, és egy kézen meg lehet számolni hány darab olyan játék érkezett, ami kifejezetten a PS5 széria miatt készült el, nem remake, nem remaster és nem multiplatform.
    Én konkrétan kettőt tudok mondani, ez a Ratchet & Clank - Rift Apart, és a Horizon Forbidden West ami szerintem a mai napig a legszebb PS5 játék. Lehengerlően néz ki, nem akad, nem bugos, open world, hatalmas terek, iszonyúan hangulatos és látványos világ, a játék motorjával készült átvezető animációk egy hajszálnyira vannak a real-time render fogalmától, és mindez egy pillanatra sem röccen meg, gyakorlatilag tökéletes.
    Ezek után egy Dragon's Dogma 2, ami ezt a szintet messze nem éri el, de szerintem még a 9 évvel ezelőtti agyonmoddolt Witcher 3 is szebben néz ki, erre mondják azt hogy ehhez már sajnos kevés a PS5 hardvere.... Valójában nem az, csak a kód optimalizációjának elmulasztása, mára egy általános jelenséggé vált szinte mindegyik kiadónál.

    És ezen a ponton el is jutottunk oda, hogy meglátásaim szerint néhány éve a játékipar egy válság közepén toporog, és fogalma sincs hogy merre van az előre. Lásd, dollár százmilliós összegekbe kerülő játékok sorra buknak meg (Atlas Falling, Suicide Squad - Kill the Justice League, Immortals of Aveum, stb.), mindezt tetézik a katasztrofális állapotban lévő megjelenések, orbitális szarvashibák a játékokban, akadások, bugok teszik tönkre a játékosok idegeit.
    Ha megnézünk egy Crysis 3-at mondjuk, 11 éves játék, és még mai szemmel is röhögve padlóra küldi bármelyik mostani FPS-t, és már egy mobiltelefonon is elfutna. Talán az új Doom játékok vannak vele egy szinten. 2013-ban konkrétan a Crysis 3 pörgette fel a videókártya eladásokat, hová tűntek az ehhez hasonló innovációk?
    Mindezek mellett folyamatosan erőltetik ezt az átkozott "szolgáltatás-alapú" megoldásokat, amik nem játékok, csak egy persely, ami azért ad egy minimális tartalmat a bedobált pénzekért cserébe, csakhogy ne érezd úgy mintha átvertek volna.

    Visszakanyarodva a PS topik témájához, őszintén nem értem hogy mi szükség van egy PS5 Pro verzióra, tényleg nem értem. Minek egy erősebb gép, hogyha nincs hozzá tartalom? Ez senkit nem zavar?

Új hozzászólás Aktív témák