Panasonic X400-bemutató

Kívülről

A kagyló kialakítású Panasonic X400 a néhai X60 leszármazottja, amely hirtelen, a semmiből bukkant fel, elődjénél ízlésesebb külalakkal.

A készülék nem foglal sok helyet, és kimondottan laposra sikerült. Annyira elszaladt a keze a tervezőknek a méreteket illetően, hogy a kialakított készülékházba még az antenna sem fért bele. A másik dolog, ami feltűnik a szemlélőnek, az igen magas fényű fekete előlap – amely ugyan gyönyörű, de természetesen minden kézbefogás nyomott hagy rajta. A szarvasbőr kendő elengedhetetlen tartozékká válik, szemüvegesek előnyben.

A fekete előlap szélén egy vékony fémes csík húzódik – ilyen a borítása a zsanéroknak és az oldalak mintegy kétharmad részének is –, a hátlap azonban teljesen fekete. Az előlapon található még a beépített digitális fényképezőgép objektívje, és az elengedhetetlen tükör. Ezek tulajdonképpen még designelemeknek is felfoghatók. Ezeket az elemeket körülölelő területen kapott még helyet a készülék beépített infraportja és egy állapotjelző led.

Az infraport elhelyezése azért érdekes, mert a telefont az oldalára kell állítani, amit az alkalmazott méretek mellett nem egyszerű kivitelezni anélkül, hogy a telefon legalább egyszer ne dőlne el a kapcsolat alatt. A külső kezelőelemből egy van, mégpedig az oldallapon; ezzel a beépített digitális kamera aktiválható. Szintén az oldallapon találunk még egy gumidugóval fedett headset-csatlakozót. Alul – szokványos módon – az akkumulátor töltését biztosító csatlakoztatási hely bújik meg.

A készülék fizikai paraméterei a következők:

  • 84,3 mm magas
  • 47,4 mm széles
  • 17,5 mm vastag
  • kb. 86 gramm tömeg

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények