A ''négybetűs szó'' lecsapott a Netscape.com-ra

Dicstelen üzenet fogadta tegnap a Netscape.com látogatóit. A puritán infoboxban csupán egy nemzetközileg egységesen értelmezett, angolszász eredetű, négybetűs "üdvözlés" szerepelt, majd az OK gombra kattintva a "Hi to all you Diggers out there" (Üdv minden Diggernek) szöveg vált olvashatóvá (screenshot a cikk forrásaként hivatkozott blogbejegyzésben található).

A főoldalról hamar kigyomlálták a két kéretlen ablakot, azonban a news.netscape.com oldalon még órákkal később is olvasható volt a "This site sucks. Go here instead:" (Ez az oldal szar, gyere inkább ide:) feliratú ablakocska, amely viszont kattintás után át is irányította a böngészőt a Digg.com oldalra.

A PocketStorm oldal értesülései szerint a trükkös javascriptet elhelyező személy már többször figyelmeztette a Netscape-et a hiányosságra, amelyet a jelek szerint mindmáig elmulasztottak kijavítani. Ugyanakkor sokan nem állnak meg a magányos hacker verziójánál, hanem a Netscape és a Digg.com között éleződő konfliktus egyik megnyilvánulásának tartják az esetet.

A megújult Netscape oldal ugyanis, hasonlóan a Digg.com-hoz, arra buzdítja a látogatókat, hogy segítsenek szerkeszteni az oldal híreit – csakhogy a Netscape fizet is ezért. Ennek kapcsán Kevin Rose a Digg.com részéről és a netscape-es Jason Calacanis egyre paprikásabb hangvételű blogpárbajt folytatott az utóbbi időben, így nem is olyan valóságtól elrugaszkodott a feltételezés, hogy valamelyik oldalon végleg elszakadt a cérna.

Azóta történt

  • CNN 2.0

    A hírbirodalomra is hatott az idő szava, megnyitja kapuit a digitális kamerákkal felszerelkezett civil szemtanúk előtt.

Előzmények