A Symantec frissítésekkel várja a Vistát

Közeledik a Windows Vista felhasználói premierje (bár a magyar változat csak március végén lesz elérhető), folyik a készülődés, nemrég a Symantec is bejelentette, hogy a Norton Internet Security, a Norton AntiVirus és a Norton Confidential még a Windows Vista megjelenése előtt kompatibilis lesz az új operációs rendszerrel. Azok a vásárlók, akik rendelkeznek a Norton Internet Security 2006 vagy 2007, a Norton AntiVirus 2006 vagy 2007, illetve a Norton Confidential termékek Windows XP-re tervezett változatával, jogosultak letölteni a Windows Vista kompatibilitáshoz szükséges frissítéseket.

A Symantec ezen kívül közzétette még, hogy a Norton Internet Security és a Norton AntiVirus termékek jelenlegi előfizetői jogosultak arra is, hogy egy új technológiai frissítést is letöltsenek. A WholeSecurity cég felvásárlásával a Symantec Online Network for Advanced Response (SONAR) tovább erősíti malware-érzékelését.

„Továbbfejlesztettük a Norton díjnyertes védelmi rendszerét, és felhasználóinknak továbbra is tökéletes védelmet biztosítunk, Vista-környezetben is” – mondta Konkoly Thege Szabolcs, a Symantec területi igazgatója. „Az előfizetői rendszerünk segítségével ügyfeleink részére a legújabb biztonsági szolgáltatásokat nyújthatjuk, mint most a SONAR. Amint frissül a technológia, felhasználóink is hozzájuthatnak a legújabb megoldásokhoz, így teljesen naprakész védelmet biztosíthatunk a számukra” – tette hozzá a Symantec magyarországi vezetője.

A SONAR egy viselkedésalapú rendszer, amely még azelőtt képes kiszűrni a kártékony kódokat, mielőtt azok ellen a standard vírus- vagy kémprogram-definíciók elkészülnének. Az ilyen ismeretlen, de egyre elterjedtebb kártékony kódok trójaiak, tömegesen küldött levelek, férgek vagy kémprogramok, illetve letöltések formájában jelentkezhetnek. A felhasználók számára az eredmény egy „nulladik órás” védelem a támadások széles köre ellen, anélkül, hogy zavaró, azonnal megválaszolandó kérdések elé állítanák őket.

Konkoly Thege Szabolcs ajánlója szerint: Ami megkülönbözteti a SONAR-technológiát a többi hasonlótól, az a heurisztikaalapú érzékelés, amely annyira átfogó és pontos, hogy 0,0004%-os fals pozitív aránnyal büszkélkedhet (tehát egymillió esetből négyszer hibázik) . „Ez teljesen példa nélküli a piacon…” – tette hozzá Konkoly Thege.

A SONAR-t minden Norton AntiVirus és Norton Internet Security előfizetőnek az online előfizetői rendszeren juttatják el. A rendszer magában foglal 12 havi folyamatosan frissülő védelmet és az egyre terjedő internetes támadások ellen folyamatosan kifejlesztett funkciókat.

Azóta történt

Előzmények