Akcióprogram indul a web megszelídítésére

Idén közel ötven ország és mintegy száz cég készül a mai Biztonságosabb Internet Napja rendezvényre. Az EU Biztonságosabb Internet programja 1999-ben indult és célja az új online technológiák biztonságosabb használatának előmozdítása, különösen a gyermekek körében, továbbá az olyan illegális és káros tartalmak elleni harc, mint a gyermekek bántalmazását ábrázoló képek vagy a rasszizmus. Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő Biztonságosabb Internet Napjának a célja, hogy a széles nyilvánossággal is megismertesse ezeket a kezdeményezéseket és a családtagok körében tudatosítsa az internet és az új technológiák biztonságosabb használatát.

A Biztonságosabb Internet Napján az egyik legnagyobb magyarországi internetszolgáltató, a UPC Magyarország és az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum) családi akcióprogramot hirdet a web megszelídítésére. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a gyermekekre leselkedő online veszélyforrásokra és megismertessék a családokat a kockázatmentes, biztonságos internetezés lehetőségeivel. Ezért mindenki számára elérhetővé teszik az EU Insafe nevű szervezete által összeállított, ingyenes családi játékos ismeretterjesztő csomagot és a Minimax televízióval együttműködve országos internetbiztonsági vetélkedőt szerveznek.


Feladat a családi füzetben: biztonságra nevelés

Az Insafe (az EU internetbiztonságot propagáló szervezete) által összeállított és a UPC támogatásával létrejött játékos családi ismeretterjesztő csomag ma jelenik meg Európa 11 országában – köztük Magyarországon is. „A web megszelídítése” címet viselő e-biztonsági csomag 6 és 12 év közötti gyerekek és családjuk számára készült, abból a meggyőződésből, hogy az új technológiáknak nem elválasztaniuk, hanem egyesíteniük kellene a generációkat.

A több mint tizenötezer példányban elkészült magyar nyelvű családi e-biztonsági csomag elsősorban a UPC ügyfélszolgálati irodáiban és iskolákban érhető el, továbbá kinyomtatható formában letölthető a UPC és a chello, az Inforum, a Minimax és az Internethotline weboldalairól.

Ezzel párhuzamosan a gyermekeknek szóló Minimax televízió szakértők bevonásával tájékoztató műsorokat készít és sugároz az e-biztonsági kérdésekről. Márciustól pedig, az európai e-Befogadás éve hazai rendezvénysorozatának keretében a UPC, az Inforum és a Minimax országos vetélkedőt szervez, melyen a kisiskolások több fordulóban mérhetik össze tudásukat, a családi e-biztonsági ismeretterjesztő csomag segítségével elsajátított ismereteik alapján.

Azóta történt

Előzmények