Anonymous-támadás egy magyar politikus honlapja ellen

Az Anonymous csoport fórumain már többször kiraktak olyan közleményeket, melyek magyarországi célpontokat és akciókat jelentettek be, de mindeddig vagy nem váltották be az ígéreteket, vagy olyan támadások indultak, melyek nem érték el sem a sajtó, sem a biztonsági szakma ingerküszöbét, a legfontosabbnak az tekinthető, hogy a február 11-ei, ACTA-ellenes budapesti tüntetéshez kapcsolódva megbénították a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala honlapját.

Tegnap viszont, úgy tűnik, sikerrel hajtottak végre egy nagyobb visszhangot kiváltó akciót: kedd este Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár személyes honlapját tették elérhetetlenné egy túlterheléses (DDoS-) támadással.

Anonymous Hoffmann Rózsa

Több magyar oldalon is megjelent az az információ, hogy a támadásért az Anonymous szimpatizánsai vállalják a felelősséget, akik már korábban bejelentették, hogy a Hallgatói Hálózat által a felsőoktatás reformja elleni tiltakozásként szervezett mai demonstrációt hasonló megmozdulásokkal kívánják támogatni. Ugyanakkor olyan hírek is lábra kaptak, hogy a magyarországi akciókat ennél szélesebb, nemzetközi támogatottsággal, összefogással hajtották végre az Anonok.

Azóta történt

Előzmények