Letölthető a Safari 4 bétája

A mai naptól kipróbálható a Safari 4 publikus bétája, amelyet az Apple nem kisebb szavakkal illet, mint „a világ leggyorsabb és leginnovatívabb böngészője.” A szoftvert a cég nagy reménysége, a zengzetes nevű Nitro motor hajtja.
Indításkor a már ismert leggyakrabban látogatott oldalak bukkannak fel stílusosan elrendezett apró „pillanatképekben”, akárcsak az a Chrome esetében megszokott. Első ránézésre a menüsor is erősen a Google böngészőjére hajaz, az új lapok nyitásánál viszont a szoftver felülete először kettéoszlik, aztán háromfelé és így tovább, vagyis a lap címsora – felbontástól függően –  még akár hat nyitott lapnál is jól olvasható marad.


Üdvözlőképernyő

A felhasználói élmény fokozására beépített cover flow funkció használatával gyakorlatilag a könyvjelzőinket csúsztathatjuk ide-oda, mintha csak az iPhone vagy az iPod touch zenelejátszójában az albumok közt lapozgatnánk, de hasonló módon válogathatunk a korábban meglátogatott oldalak között is.


Négylapos böngészés kényelmesen

Meglepetés, hogy az Apple Windows XP és Windows Vista ruházatba bújtatta a Safari 4-et, így az Apple „puritán” felületéért kevésbé rajongó felhasználók sem panaszkodhatnak.
  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Azóta történt

Előzmények