Bemutatták az internetes autórádiót a CES-en

A Blaupunkt 600i terméke az első olyan gépjárművekbe szerelhető autórádió, amelyet kimondottan az internetes rádióállomások elérésére terveztek. A készülékben természetesen van CD- és MP3-lejátszó, valamint a standard AM/FM hullámhosszok vételére is alkalmas.

A webes rádióállomások eléréséhez szükségünk van egy 3G-s mobiltelefonra, amely bluetoothon keresztül tartja a kapcsolatot az autórádióval. Minden személyes beállításunk, kedvenc rádióadóink listája, illetve egyéb keresési lehetőségeink a miRoamer weboldalán keresztül érhetőek el saját felhasználói profilunkban. A cég számításai szerint egy átlagos felhasználó nagyjából 2 gigabájt adatmennyiséget fog forgalmazni havonta, amiért várhatóan 15 ausztrál dollár (körülbelül 2000 forint) előfizetési díjat számítanak majd fel. A szolgáltatás 2009 második felében indulhat el az Egyesült Államokban és Európában.

Az autósoknak korábban is volt már lehetőségük arra, hogy internetes rádióállomásokat hallgassanak vezetés közben. Az iPhone-ra letölthető Fstream program például pontosan erre szolgál, habár az előtelepített adók listája meglehetősen korlátozott, így minden egyes egyéb állomást magunknak kell „behangolnunk” az iPhone-on. A nagy különbség a korábbi és az új megoldás között az, hogy a kezelő interfész a műszerfalunkba beépíthető – a telefonunkra azonban továbbra is szükségünk lesz.

Azóta történt

Előzmények