Little Printer: kicsi a nyomtató, de erős

A Berg Little Printer nevű masinája pont az, aminek a neve alapján és ránézésre is látszik: egy pici nyomtató. Nagyon aranyos, mosolyog is, de mindenek előtt nyomtat, persze nem A4-es méretben, az eredmény ugyanis egy olyan fecni, mint amilyet vásárlás után is kapunk.

Ennél is fontosabb azonban, hogy mit tudunk vele nyomtatni. A cucc a vezeték nélküli routerre van rákötve, így tudunk hozzá csatlakozni okostelefonunkkal; alapvetően RSS-folyamokat tudunk kinyomtatni, de ha a szintén nemrég bemutatott Berg Cloudot használjuk, akkor például a Foursquare-értesítéseinket is papírra rögzíthetjük. Az említett felhős rendszer együttműködik a Nike-val, a Google-lel és a The Guardian című lappal is, tartalom tehát van. Persze a lehetőségek nem állnak meg itt, saját dokumentumokat, emlékeztetőket, naptárbejegyzéseket és más mókákat is kinyomtathatunk vele.

A kérdés az, hogy minek. A végeredmény lassan jön ki, papírt és tintát fogyaszt, fekete-fehér és nem mellesleg könnyedén elfér egy átlagos okostelefon kijelzőjén is. A reklámvideó persze nagyon hangulatos, az ember késztetést érez, hogy beszerezzen egy ilyen hangsúlyozottan aranyos nyomtatót, de a helyzet mégis az, hogy a mai világban nincs rá sok szükség.

Azóta történt

Előzmények