Biztonsági hibát találtak a Firefoxban

Egy újabb – ezúttal mérsékelten veszélyesnek minősített – biztonsági hibát találtak szakértők az egyre népszerűbb Firefox böngészőben. A hiba, mely a nyílt forrású szoftver legújabb, 1.0.1-es és 1.0.2-es változatában is megtalálható, a JavaScript-kezelő motorban van, kihasználásával a számítógép memóriájában lévő – így például weboldalakon begépelt – információkhoz lehet hozzájutni. Átmeneti megoldásként a JavaScript-támogatás kikapcsolását javasolja a hibát felfedező it-biztonsági cég.

A böngészőt fejlesztő Mozilla alapítvány dolgozik a biztonsági rés betömésén. Az érdeklődők a frissített, 1.0.3 verziószámot viselő változat megjelenéséig a bugot megtaláló Secunia jóvoltából meggyőződhetnek róla, hogy a hibának hála milyen adatok nyerhetők ki gépük memóriájából.

A biztonsági résre csupán néhány héttel azután bukkantak rá a szakemberek, hogy megjelent a Firefox újabb, számos veszélyesebb hibát javító verziója. A böngésző rendkívül népszerű, a végleges változatának megjelenése előtti másfél évben 8 millióan töltötték le.

Azóta történt

Előzmények