Hackerversenyt hirdetett a CrySyS Lab a BME-n

A BME Hálózati Rendszerek és Szolgáltatások Tanszékén működő CrySyS Adat- és Rendszerbiztonság Laboratórium (röviden CrySyS Lab) tanulmányi versenyt indított BME-HIT/Crysys Security Challenge 2012 címmel (bár a verseny nevében 2012 szerepel, a versenyt 2013 márciusában rendezik meg).

A BME-HIT/CrySyS Security Challenge 2012 egyetemi hackerverseny a számítógép- és hálózatbiztonsággal, valamint reverse engineeringgel és kriptográfiai kódolással kapcsolatos ismeretekről és a tanulásról szól. Kezdők is kipróbálhatják, de a haladóknak is kihívást fog jelenteni.

A regisztráció már aktív, a versenyfeladatokat várhatóan március 4-én írják ki, a verseny vége várhatóan március 12., a nyertesek és díjazottak kihirdetése március második felében várható.

Az érdeklődők az eseményeket nyomon követhetik a verseny Twitter-oldalán is.

A feladatok beadásának nincs fix határideje, de több pontot jelent a gyors leadás, a megoldásokat a weboldalon át küldhetik be a jelentkezők. A legjobbakra számítanak a nemzetközi Capture the Flag versenyekben is (pl. az iCTF egyetemek közötti versenyén).

  • Kapcsolódó cégek:
  • BME

Azóta történt

Előzmények