Bővülő internetelérés a civil szervezeteknek

Az év első hónapjában új helyszínre költözött, márciusban pedig bővítette szolgáltatásait a NIOK Civil Szolgáltató Központja. Az új iroda elsősorban a budapesti és pest megyei nonprofit szervezetek működését segíti különböző szolgáltatásokkal. A Margit körúti központ márciustól az Axelero Internet támogatásának köszönhetően a korábbinál több ügyfelet tud kiszolgálni ingyenes internet-hozzáférési lehetőséggel.

A NIOK Civil Szolgáltató Központja már tíz éve nyújt szolgáltatásokat a nonprofit szféra szereplőinek, segíti e szervezetek működését, növeli pályázási esélyeiket. Az elmúlt évben a Központ legkeresettebb szolgáltatása az internet-hozzáférés volt, amelyet több mint ötszáz szervezet vett igénybe. A civilek az internetet elsősorban információgyűjtésre, levelezésre és pályázati lehetőségek felkutatására használják. A világháló használata iránti kereslet folyamatosan nő, ami idén a kapacitás növelését tette szükségessé. Az Axelero Internet, amely 2001 óta internetszolgáltató partnere a NIOK-nak, márciustól újabb két ADSL Profi internet-hozzáférést biztosít a központnak, amellyel összesen immár 9 számítógép várja a nonprofit szervezetek képviselőit ingyenes szélessávú internetkapcsolattal. A NIOK munkáját is segítő internetelérés mellett az Axelero Adatparkban üzemel a nonprofit.hu weboldalt kiszolgáló szerver. Az Axelero Internet szándékai szerint így az egész civil szférát segíti abban, hogy hatékonyan és naprakészen működhessenek.

A Civil Szolgáltató Központ számítógép parkját a látogatók az internet használata mellett szövegszerkesztésre és pályázatírásra is gyakran veszik igénybe. Az iroda emellett tanácsadással, adat- és információszolgáltatással, valamint nyomtatási és fénymásolási lehetőséggel segíti a hozzá fordulókat. A Központ a kibővített szolgáltatási csomag mellett könnyebb megközelíthetőséget is kínál, hiszen az EU-normáknak megfelelő új iroda kerekes székkel érkezők számára is könnyen elérhető.

A NIOK Civil Szolgáltató Központjának elérhetőségei:

1024. Budapest, Margit 43-45. IV/3  

tel: (06-1) 315-315-1

e-mail: program@niok.hu

web: www.niok.hu

Azóta történt

Előzmények