Mire jó egy drón? Hogy telefont vigyen a börtönbe

A Reuters hírügynökség számolt be arról, hogy a hatóságok szerdán jelentették be, hogy az Egyesült Államok egyik legszigorúbb börtönénél – a Dél-Kaliforniában található Lee Correctional Institutionnél – drónbaleset történt: a börtön falain kívül lezuhant egy távirányítású robotrepülő, melyen telefonokat, marihuánát és dohányt akartak becsempészni a raboknak.

Az eset még áprilisban történt, de a vizsgálat csak most zárult le. Az eredményekre alapozva a tisztviselők úgy vélik, hogy ez lehetett az első alkalom, amikor egy drónt használva próbálkoztak dolgokat bejuttatni a fogvatartottaknak. Mindeddig sokkal primitívebb módszereket választottak, például egyszerűen átdobták a telefonokat a kerítésen. Ám mostantól, közölte a fegyintézetek felügyeletével megbízott állami hatóság szóvivője, fel kell készülniük arra, hogy a legmodernebb technológiát is felhasználják az előírások kijátszására.

A fegyőrök és az igazgatók számára nem is a dohány vagy a drog jelenti az igazi fejfájást, hanem a becsempészett mobiltelefonok, melyek már évek óta megoldatlan problémát jelentetnek a fegyintézetekben.

Jelen esetben a hatóságoknak már vannak gyanúsítottjaik, az egyiket már le is tartóztatták, a másikat körözik.

Azóta történt

  • Mostantól okostelón is használható a UPC telefonja

    Új, díjmentes kiegészítő szolgáltatást indított a UPC, amely lehetővé teszi előfizetőinek, hogy bárhová magukkal vigyék és mobil eszközökön is használják kábeles UPC Telefon előfizetésüket.

  • Letartóztatták a Silk Road 2.0 feltételezett üzemeltetőjét

    És még 15 másik embert, akiket online kábítószer- és/vagy fegyverkereskedelemmel vádolnak. Az összehangolt akcióban az USA és az EU is részt vett. 400 honlapot zároltak.

  • Várakozási légtér

    Dicséretes, hogy az adatvédelemmel foglalkozó hatóság valószínűleg még időben megkezdte a felkészülést a robbanás előtt álló „drónhelyzet” kezelésére, ám ajánlásával kapcsolatban felmerülnek kérdések.

Előzmények