Okostelefonalkalmazás-fejlesztő versenyt hirdet az Ericsson

Az Ericsson idén már az ötödik alkalommal hirdeti meg az Ericsson Alkalmazásversenyt. A vállalat a világ minden részéről, így Magyarországról is várja diákok, valamint kis- és középvállalatok androidos és iOS-re írt alkalmazásait.

A versenyt két kategóriában rendezik: diákok, illetve 100 főnél kevesebb alkalmazottat foglalkoztató kis- és középvállalatok kategóriájában. A verseny első díja 25 ezer, a második díj 10 ezer euró.

A 2014-es verseny témája: Alkalmazások munkavégzéshez (Apps for Working Life), mely összhangban van az Ericsson hálózatba kapcsolt társadalomra vonatkozó jövőképével, ahol – a mobilitás, a széles sáv, a számítási felhő, az alkalmazások és szolgáltatások révén – bármi és minden csatlakoztatva lesz. Hogyan segíthetnek az alkalmazások bennünket a mindennapi munkánk során most és a jövőben? Hogyan járulunk hozzá ahhoz a következő generációs munkavégzéshez, ahol az emberek hatékonyabban tudnak majd innovatív tevékenységet végezni, együttműködni és egyensúlyban tartani a munkát és a magánéletüket? Többek között ezekre a kérdésekre kell a versenyzők alkalmazásainak választ adni.

2013-ban a versenyen összesen 192 csapat vett részt a világ 52 országából, és a diák kategória nyertese a portugál GreenSpark volt, akik energiahatékonyságon alapuló, valóban globális jelentőségű megoldást kínáltak a házi napelemek vezérlésére.

 

Azóta történt

Előzmények