Csúcsot döntött a Facebook


Mark Zuckerberg

A Facebook közösségi oldalon tegnap jelent meg az alapító Mark Zuckerberg rövid híradása, melyben arról számolt be, hogy a Facebooknak már több mint 150 millió aktív felhasználója van, s közülük minden második naponta ellátogat az oldalra. Mint Zuckerberg büszkén írja: ha a Facebook ország volna, akkor a világ nyolcadik legnépesebbjének számítana.

Az öt éve indított vállalkozás esetében ez a növekedés valóban figyelemre méltó, hiszen Zuckerberg augusztusban adhatott hírt arról, hogy megvan a 100 milliomodik regisztrált tag, vagyis négy hónap alatt 50 százalékkal szaporodott meg a felhasználók száma. Az oldalt jelenleg 35 nyelven, 170 országban használják.

Mark Zuckerberg és társai annak idején főiskolai kapcsolattartó weboldalként indították el a Facebookot, ám hatalmas üzleti siker lett belőle: Zuckerberg tavaly 23 évesen, az eddigi legfiatalabbként került fel az amerikai milliárdosok listájára 1,5 milliárd dolláros vagyonával (a Forbes arra alapozta állítását, hogy az akkor 5 milliárd dolláros piaci értékűre becsült Facebook részvényeinek 30 százaléka az alapítóé).

Azóta történt

Előzmények