Fotózzon pénzért a Reutersnek!

A Yahoo! és a Reuters együttműködnek egy új akcióban, melynek során várják a „szemtanú újságírók” fotóit és videóit. A bejelentés szerint az új program neve „You Witness”, s az önkéntesek által készített anyagok meg fognak jelenni a Yahoo! hírportálján, a Yahoo Newson, a további megjelentetésekről és értékesítésről a hírügynökség fog gondoskodni.

A milliószámra eladott kamerás mobiltelefonoknak köszönhetően egyre több helyen adnak lehetőséget a nagy médiacégek az ilyen, szemtanúk által készített anyagoknak – a dél-ázsiai cunami, a londoni metróban történt merénylet vagy a New Orleans-i Katrina hurrikán pusztításairól számtalan ilyen anyag járta be a világsajtót –, a Stern kezdeményezéséről mi is hírt adtunk. Scott Moore, a Yahoo Media Group hírigazgatója szerint oly hatalmas mennyiségű értékes sajtóanyag halmozódik fel a hétköznapi embereknél, hogy bűn lenne ezt nem felhasználni. Céljuk az, hogy ezeket a képeket, videókat előcsalogassák, hogy vonzóvá tegyék a közzétételt. Egyelőre a legfrissebb hírekre koncentrálnak, de később még további anyagokat is várnak, melyek a legkülönfélébb témákkal foglalkoznak.

A médiavállalatok most dolgozzák ki azokat a feltételeket, melyek az anyagok átadását és értékesítését írják majd le – itt feltehetően arra gondolnak a bejelentők, hogy vajon mennyit fizetnek és hogyan a beküldött és felhasznált anyagokért –, a Reutersnél az értékes olvasói anyagok közzététele eddig is bevett gyakorlat volt.

A ma induló program mind a Yahoo News, mind a Reuters honlapján elérhető.

Azóta történt

Előzmények