Megérkezett a stabil Chrome-ba a 3D-gyorsítás

Tegnap főverziót váltott a Chrome stabil kiadása. A böngésző új, 9-es – egészen pontosan 9.0.597.84-es verziószámot viselő – változatába a szokásos hibajavítások mellett néhány olyan fontos újdonság került át, melyek a béta- és fejlesztői csatornában már egy ideje elérhetőek voltak. (Amint az ismert: a Google tavaly nyáron felpörgette a stabil kiadások megjelenési ütemét: azóta a főverziók átlagosan hathetente követik egymást, körülbelül kétszer olyan gyakran, mint korábban.)

Ezek közül a leglátványosabb mindenképpen a GPU-gyorsított 3D-megjelenítés. Azt, hogy milyen lehetőségeket nyit meg a WebGL-alapú 3D-s megjelenítés a böngészőben, a cég egy demóoldalon igyekszik bemutatni.

Egy másik újdonság az instant keresés beemelése a böngészőbe. A Google Instant úgy működik, hogy amint a felhasználó hozzáfog egy keresőszó begépeléséhez, az eredményeket azonnal, a keresési javaslatokra támaszkodva automatikusan megjeleníti, és az újabb betűk bevitelével egy időben dinamikusan módosítja. Ez a funkció a webes keresőben már jó ideje elérhető, mostantól viszont a Chrome omnibox sávjában is működik. Egyelőre azonban nem alapértelmezett, ha van rá igény, a Beállítások/Alapok fülön lehet bekapcsolni.

Végül: megérkezett a stabil kiadásba a Chrome Web Store alkalmazásbolt is, mely egyelőre csak az Egyesült Államokból érhető el. Erre az amerikai felhasználók „új lapján” link mutat, ugyanitt a hivatkozás mellett két app is látható (melyek eltűnnek, ha nem használják őket). Az újdonságokat bejelentő blogban a vállalat azt írta: reményeik szerint hamarosan más országokban is elindulhat az áruház.

Azóta történt

Előzmények