A Google pénzdíjas versenyt írt ki egyetemistáknak

A Google SketchUp egy olyan eszköz, melynek segítségével háromdimenziós tereptárgyak képeit lehet elhelyezni a cég nagy, online adatbázisában, s ezek megjeleníthetőek bárki számára például az egyre népszerűbb Google Earthben is. A SketchUp megengedi azt is, hogy akár a saját házunk modelljét beillesszük az alkalmazásba, de ami fő előnye, hogy a Google 3D Warehouse tág teret nyit a nem professzionális tervezőknek, illetve létező épületek, építmények újraalkotóinak is.

A fentiekhez kapcsolódva a cég most nemzetközi versenyt hirdetett a világ összes egyetemistája számára, melyben az a feladat, hogy a helyi, híres, szép, értékes hidak 3D-s modelljeit készítsék el a pályázók. Számbeli, nagyságbeli korlátozás nincs, helybeli sem, az egyetlen megkötés, hogy olyan hidat nem lehet modellezni, amelyről már van kép az adatbázisban. Azok, akik esetleg nem ismernék a rendelkezésre álló lehetőségeket, a Google SketchUp bemutató oldalai nyújtanak segítséget, sőt a versenyhez kapcsolódó weboldal is támogatást ad.

Budapest

A regisztrált felhasználók számára a kész modellek bejegyzési határideje június 15. Az elért helyezéstől függetlenül közzétehetőek a Google oldalain az elkészített pályaművek, de a versenyben való részvételhez hozzá kell adni a speciális gyűjteményhez az alkotásokat. A győztesek névsorát a verseny weboldalán teszik közzé július 15-én, s ekkor lehet megtudni, hogy a díjakat (5000, 2500, illetve 1500 dollár az első három helyezettnek) kik nyerik.

Azóta történt

Előzmények