Végleges az idei Hacktivity programja

A szervezők tegnap közölték, hogy összeállt az idei, immár 11. Hacktivity végleges és teljes programja, és így biztos, hogy az október 10-11-én tartandó konferencián a szombati vezető előadó (keynote speaker) David Jacoby, a Kaspersky Lab biztonsági kutatója lesz, aki 2010 óta dolgozik a cégnél, és azóta a Benelux államok és a skandináv régió biztonsági kutatója. Jacoby IT biztonsági szakemberként több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik.

Ahogy a korábbi beharangozóban már az IT café is megírta, pénteken is nagy név lesz a keynote speaker: Jason Chan, a Netflix biztonsági igazgatója. A szervezők érdekességként megemlítik, hogy Chan a közelmúltban otthonában hackerré változott, és azt tesztelte, mennyire biztonságos saját lakása. Saját otthonát törte fel, mert kíváncsi volt rá, mennyire sérülékeny a hely, ahol él, és az eszközök, amelyek körülveszik. A kísérlet során számos olyan sérülékenységet fedezett fel, amellyel képes volt feltörni több otthoni eszközét is. A konferencián ennek részleteiről és hatásairól mesél majd. Előadásának címe: How I hacked my home?/Hogyan törtem fel a lakásom?

A 2014-es Hacktivity konferencián a résztvevők egyébként 27 előadás és 7 hello workshop közül válogathatnak: itt olvasható el a teljes program.

A kedvezményes jegyek szeptember 22-ig rendelhetőek meg.

Azóta történt

  • ITBN 2014: egy SCADA-támadás élő bemutatója

    Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb IT biztonsági rendezvénye 2014. szeptember 23-24-én ismét megnyitja kapuit, immáron tizedik alkalommal. A konferencia részletes programja már elérhető az ITBN weboldalán.

Előzmények

  • A Netflix biztonsági igazgatója lesz az idei Hacktivity első számú előadója

    Jason Chan előadásában a legújabb szoftverek és technológiák biztonsági hatásairól és következményeiről fog beszélni.

  • Letölthetőek az idei Hacktivity előadásai

    A konferencia sztárvendégei 2013-ban Charlie Miller és Mikko Hyppönen voltak, az ő előadásaikat is meg lehet nézni a rendezvény honlapján.

  • Hacktivity 2013. második nap

    A második napon érezhetően kevesebben voltak, de a fél tízes kezdés mindenképpen emberbarát időpontnak minősíthető, és megfelelő volt az előző este későn fekvők számára is.