A Netflix biztonsági igazgatója lesz az idei Hacktivity első számú előadója


Jason Chan

A Hacktivity szervezői bejelentették, hogy a nyáron lezárult a CFP, azaz a pályázási lehetőség előadás tartására. A programbizottság 58 pályázótól több mint 70 előadástémára kapott pályázatokat 15 országból. Ebből a legjobbakat, 27 előadást és 7 workshopot választottak be a programba 7 országból.

Jelenleg még az időrend kialakítása zajlik, de azt már lehet tudni, hogy az idei konferencia kiemelt előadója (keynote speaker) Jason Chan, a Netflix biztonsági igazgatója lesz.

Jason Chan fő ő területe a Netflix streaming videószolgáltatáshoz kapcsolódó alkalmazások, infrastruktúra és a működés biztonsága. Mielőtt belépett volna a Netflixhez, a VMware informatikai biztonsági csapatának volt a vezetője. A pályafutása korai szakaszának nagy részében biztonsági tanácsadóként dolgozott olyan cégeknél, mint pl. az @stake és az iSEC Partners.

Jason Chan előadásában „Építsünk üvegházat: modern szoftverarchitektúrák és -gyakorlatok biztonsági adaptációi” címmel arról fog beszélni, hogy a szoftverek felépítéséhez és működtetéséhez használt eszközök és technikák átalakultak, így a rendszerek védelmének biztosításához használt módszereket is módosítanunk kell. Az olyan jelenségek, mint az agilis módszerek, a DevOps, a felhő és a folyamatos bevezetés lehetővé teszik, hogy gyorsabban reagáljunk, mint valaha, és az olyan módszerek, mint a mikroszolgáltatások, a megváltoztathatatlan infrastruktúrák és a modern webes szolgáltatások a fejlesztőcsapatok számára új üzemeltetési módokat kínálnak. Az előadó szemlélteti majd, hogy a Netflix hogyan adaptálta a szervezeti felépítését, az architektúráját és a biztonsági szemléletét, majd cége példája alapján bemutatja az új technológiai hatásokat, valamint lehetőséget és technikákat ad arra, hogy a változásoknak megfelelően frissíthessük a biztonsági programunkat.

Az október 10-11-én tartandó konferenciára egyébként szeptember 22-ig még kedvezményesen lehet jegyeket vásárolni.

Azóta történt

  • Végleges az idei Hacktivity programja

    A biztonsági konferencián néhány olyan szakembert is meghallgathatnak az érdeklődők, akik a világ élvonalába tartoznak. Öt napig még kedvezményesen lehet jegyekhez jutni.

  • Magyarországot is célba vette a Netflix

    A cég már jó ideje bejelentette a globális terjeszkedést, és meg is indult a folyamat. Egy friss álláshirdetésből az látszik, a következő körben hazánk is benne lesz.

  • A Huawei radikális kibervédelmi lépéseket sürget

    A cég vezető szakembere szerint elég a régi megoldások toldozgatásából, új technológiák kellenek: „Felejtsük el a TCP/IP-t, a szoftverdefiniált hálózatok jelenthetik a megoldást a kiberbiztonsági fenyegetések kivédésére!”

Előzmények

  • Letölthetőek az idei Hacktivity előadásai

    A konferencia sztárvendégei 2013-ban Charlie Miller és Mikko Hyppönen voltak, az ő előadásaikat is meg lehet nézni a rendezvény honlapján.

  • Hacktivity 2013. második nap

    A második napon érezhetően kevesebben voltak, de a fél tízes kezdés mindenképpen emberbarát időpontnak minősíthető, és megfelelő volt az előző este későn fekvők számára is.

  • Pénteken kezdődik a sztárelőadókkal is ünnepelő 10. Hacktivity

    Október 11-12-én immár tizedik alkalommal rendezik meg Kelet-Közép-Európa legnagyobb független IT biztonsági fesztiválját, a Hacktivityt Budapesten.