HP-shop nyílik a GL Outletben

Törökbálinton, három autópálya találkozásánál nyílik meg a 25 millió eurós beruházással létrehozott "outlet-város", melyet a belga Group GL valósított meg. A Versace vagy Gucci márkájú termékek mellett ezúttal személyi számítógépek is megjelennek a polcokon, ami világviszonylatban is érdekes újításnak számít. Az outletekben megszokott, általában 30 százalékos árengedménnyel megvásárolható kifutó termékek között bizonyára kelendőek lesznek az árérzékeny magyar vásárlóknál a HP notebookjai is, ugyanis elsősorban ezzel a termékkörrel fog megjelenni a GL Outletben – a HP magyarországi leányvállalatának támogatásával –a notebook.hu vállalkozó kedvű részlege.

Az üzletben induláskor a notebookok mellett asztali számítógépek és monitorok is megtalálhatók lesznek, de a tervek szerint a kínálat a jövőben bővülni fog kéziszámítógépekkel és nyomtatási eszközökkel is. Bár az outleteket elsősorban ruházati termékkínálattal azonosítják, a cég elképzelései a modell elektronikai cikkeknél is jól alkalmazható – állítják a HP szakemberei, és mivel negyedévente újítanak a termékskálájukon, a forgalmazók és a nagyobb kereskedelmi hálózatok raktárában jelentős mennyiségű készlet marad a régebbi eszközökből, melyeket újraforgalmazott termékekként kívánnak értékesíteni.

Az outlet centerek számára is jó lehetőség a számítástechnikai termékek jelenléte, hiszen a HP az újraforgalmazott eszközökből csak Európában 100 millió euró értékű forgalmat bonyolít, valamint e termékek vásárlói potenciális vevőként jelenhetnek meg az outletben működő más cégeknél is.

A HP értékesítési részlege az árakat minden esetben úgy kalkulálja majd, hogy az általa kínált újraforgalmazott termékek ne csak más márkákkal, hanem a „no name” modellekkel is felvegyék a versenyt az ár tekintetében.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények