Huawei-eszközökre épül a T-Home optikai hálózata

A T-Home és a hálózati eszközöket gyártó Huawei együttműködési megállapodást kötött a GPON (Gigabit Passive Optical Network, gigabites passzív optikai hálózat) -berendezések és -menedzselőrendszer szállítására és ezek rendszertámogatására – jelentették be a felek a héten.

„Rendkívül büszkék vagyunk, hogy együttműködhetünk a T-Home-mal a GPON FTTH (fiber to the home, optikai kábel a fogyasztó lakásához – a szerk.) magyarországi bevezetésében, amely partnerség a hálózat gyors kiépítésére is garanciát jelent. A Huawei elkötelezett az optikai megoldások, új generációs távközlési alkalmazások világszintű bevezetése mellett” – idézi az együttműködés bejelentéséről szóló sajtóközlemény Jang Cse-zsungot (Yang Zhirong), a Huawei Access Network Product Line elnökét.

A T-Home az optikai hálózatának kiépítése során elsősorban GPON FTTH technológiát használ, de az egyedi körülmények figyelembevételével, eseti alapon más technológiák is szóba kerülhetnek. A GPON egy pontból több fogyasztó lakóhelyéig viszi el az optikai szálat, az egyetlen optikai szálon pedig áramellátást nem igénylő (passzív) eszközök osztják meg a sávszélességet, ami költséghatékony megoldás.

A T-Home április óta már szolgáltat internetet optikai hálózaton keresztül. E technológiával a leglassabb csomag, a forgalomkorlátos Optinet Easy, illetve a korlátlan Optinet Happy 5 Mpbs le- és 2,5 Mbps feltöltési maximumokkal érhető el, a leggyorsabb, az Optinet Super pedig 50/25 Mbps-os sávszélességet biztosít. A csomagok esetében az elméleti maximumként megadott sávszélesség felének elérhetőségét garantálja a szolgáltató.

Azóta történt

Előzmények