„T-City” épül Szolnokon

A Magyar Telekom ma közleményben tudatta, hogy „egyedülálló, hosszú távú fejlesztési és innovációs program veszi kezdetét Szolnokon T-City néven, ahol a jövő infokommunikációs szolgáltatásait a város lakói, intézményei és vállalkozásai az országban elsőként tesztelhetik a Magyar Telekom segítségével, és megtapasztalhatják, milyen lesz a mindennapi élet az elkövetkező évtizedekben.”

A háttérben a cég és Szolnok városának megállapodása áll, mely szerint teret adnak e kezdeményezésnek. A több lépcsőben történő fejlesztések közül már van olyan, amelyik jelenleg is működik: a GSM és 3G/HSPA-hálózat, a mobilfizetés és -vásárlás már elérhető, illetve hamarosan bevezetik az önkormányzat szolgáltatásában a város híreinek SMS-ben történő terjesztését. Az intézmények hamarosan a legfejlettebb eszközökkel lesznek felszerelve, a vállalkozások számára pedig speciális üzleti ajánlatokat alakít ki a Magyar Telekom. Ezen kívül a város egyik gyorsan fejlődő részén a Magyar Telekom a lakossági és kisvállalati igények elemzése és a jövő szolgáltatásainak minél piacközelibb kialakítása céljával létrehoz egy élő tesztkörnyezetet, a Home Lab elnevezésű innovációs központot. Itt valós körülmények között lehet majd kipróbálni és tesztelni a bevezetésre váró termékeket és szolgáltatásokat. Ősszel további fejlesztések is elindulnak, ilyen lesz például a városi sportcsarnokban az IP-kamerás online közvetítő rendszer, valamint az RFID (rádiófrekvenciás azonosítással működő) iskolai beléptetőrendszer, mely SMS-ben tájékoztatja a szülőket gyermekük iskolába érkezéséről.

A T-City alapinfrastruktúrájának legfontosabb eleme az új generációs optikai hálózat, amelyet a Magyar Telekom Budapest, Debrecen, Eger, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Székesfehérvár, Szombathely, Tatabánya, illletve Zalaegerszeg egyes részein már kiépített, ezzel párhuzamosan pedig Szolnokon is elérhetővé tesz.

A vállalat szerint egyik kiemelt innovációs projektjük a T-City, a „digitális város" létrehozása, ahol a cég valamennyi terméke és szolgáltatása elérhető, valamint a legújabb fejlesztések is itt jelennek meg elsőként.

Azóta történt

Előzmények