Jól fogynak az üzleti szoftverek

Az SAP AG, a világ vezető üzletiszoftver-gyártója 15 százalékkal növelte nyereségét a harmadik negyedévben, miután Európában – a helyi német piacon kívül – két éve először emelkedett a licencértékesítésből származó bevétel. A nettó profit 291 millió euróra, részvényenként 94 eurócentre nőtt az egy évvel korábbi 252 millió eurós szintről. A bővülés indikátorának számító licencbevételekből 491 millió euró folyt be, amely több, mint az elemzők által várt 459 millió – írja a Bloomberg. A vállalat összes árbevétele 1,78 milliárd eurót tett ki.

A világ első számú CRM-szoftvergyártója, az amerikai Siebel Systems Inc. is nyereségről számolt be az egy évvel korábbi veszteségek után. A vállalat nettó profitja 19,4 millió dollárra, részvényenként 4 centre rúgott, árbevétele pedig 317 millió dollár volt. Az elemzők ennél valamivel gyengébb eredményekkel számoltak.

Az Egyesült Államokban az SAP AG licencbevételei 6 százalékkal 149 millió euróra nőttek, míg az európai, közel-keleti és afrikai régióban 24 százalékkal 249 millió euróra emelkedtek. Németországban a növekedés 9 százalékos volt, a licencek értékesítéséből a hazai piacon 101 millió euró folyt be. Csalódást csak Japán okozott, ahol az eladások 25 százalékkal visszaestek.

A szoftvervállalat ebben az évben összesen 2500 emberrel bővíti alkalmazottainak számát, a legnagyobb számban Indiában, Kínában és Bulgáriában. A harmadik negyedévben 637 dolgozóval bővült az állomány.

Henning Kagermann elnök-vezérigazgató – kiemelve, hogy kereslet növekedési pályára állt – elmondta, hogy vállalata lefektette a két számjegyű növekedés alapjait az elkövetkező évekre. Az SAP az egy évvel korábbi 931 millió eurónál 7–8 százalékkal több licencbevételt vár a negyedik negyedévben.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SAP

Azóta történt

Előzmények