Kipp-kopp! Ki kopog? Az ajtóban a Google Duo

Végponti titkosítást és faék egyszerűségű kezelhetőséget ígér a Google új alkalmazása, amire megkezdődött az előregisztráció.

Nem kell túlbonyolítani a videóhívást, csak jó minőségű kapcsolatra, biztonságos használatra és könnyű kezelhetőségre van szükség a Google szerint. A vállalat hétfőn jelentette be, hogy elindítja a végponti titkosítással ellátott Google Duót, ami Androidra és iOS-re egyaránt elérhető.

A letisztult, már-már puritán kezelőfelület révén nem fogunk eltévedni a program végtelen beállítási lehetőségeiben, viszont cserébe olyan érdekes ötletekkel találkozhatunk, mint a hívó fél kameraképének megtekintési lehetősége még a hívás felvétele előtt. Ez a keresőóriás szerint azért jó, mert eldönthető, megfelelő hangulatban vagyunk-e a beszélgetéshez, vagy másképp fogalmazva némi rálátást nyerhetünk a megkeresés motivációjára, ami megkönnyíti a ráhangolódást a csevegésre.


(forrás: Google) [+]

A Duo profitálva a Google mobilszolgáltatóként szerzett tapasztalataiból képes arra, hogy akadásoktól mentesen váltson Wi-Fi és mobilhálózat között, illetve hogy ha a helyzet megkívánja, a képminőség rovására is folyamatos maradhasson a kapcsolat.

A népszerű csevegőalkalmazások mintájára nincs szükség külön fiókregisztrációra, a Duo telefonszám alapján azonosít, így néhány mozdulattal beállítható, hívhatóak a kontaktlistában szereplő, szintén csatlakozott felhasználók. Az alkalmazás nem régiókorlátos, tehát világszerte elindítja a vállalat a napokban, jelentkezni viszont már most lehet a Google Play és az iTunes áruházakon keresztül.

Azóta történt

Előzmények