Újabb összevonások (leépítések?) a Magyar Telekomnál

A cég ma közölte, hogy a Magyar Telekom igazgatósága javaslatot tett a T-Kábel Magyarország Kft.-nek (T-Kábel) a Magyar Telekom Nyrt.-be történő jogi beolvadására. A közlemény szerint „a javaslat egy újabb lépést jelent a Magyar Telekom Csoport három éve meghirdetett integrációs folyamatában, amelynek középpontjában a szolgáltatási színvonal javítása, illetve a hatékonyság növelése áll". A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t is érinti, amely társaság a T-Kábel 100%-ban tulajdonolt leányvállalata.

A Magyar Telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV-szolgáltatást, széles sávú internetet, valamint IP-alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon.

A várakozások szerint az összeolvadásból származó költségmegtakarítás évente közel 1 milliárd forintot ér el.

Az igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom rendkívüli közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek jóvá kell hagynia: ennek tervezett időpontja 2009. június 29-e. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul. Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Azóta történt

Előzmények