Elérhető az Office 2013 SP1

A Microsoft tegnap elérhetővé tette az Office 2013 SP (Service Pack) 1-et. A szervizcsomag a vállalat hivatalos blogbejegyzése szerint nagyobb stabilitást, új funkciókat, biztonsági fejlesztéseket és jobb Windows 8.1 és Windows Server 2012 R2 kompatibilitást biztosít. Az SP1-ről a felhasználók a következő 30 nap folyamán fognak értesítést kapni a Windows Update-en keresztül, de aki ennél előbb szeretné kipróbálni, az letöltheti a Download Centerből is. (Figyelem, 32 bites és 64 bites változat is van belőle!) Az Office 365 előfizetőknek nem kell foglalkoznia az SP1 telepítésével, hiszen a felhőalapú csomag egyik előnye pont az, hogy mindig a legújabb verzióra frissíti magát.

Az SP1-gyel az Office-ban is megváltozik a SkyDrive elnevezése, a szervizcsomag telepítése után OneDrive Business lesz a tárhely neve. Az Excel felhasználók valószínűleg örülni fognak a Power Mapnek, ami eddig a Power BI része volt, és használatával látványos háromdimenziós ábrákat lehet készíteni. A vállalat szerint az Office 365 programok letöltés utáni azonnali elindítását lehetővé tevő Click-To-Run is javult, és az SP1-re frissített Office már támogatja a HiDPI kijelzőket és a precíziós érintőképernyőket is.

Az Exchange Server 2013 és a SharePoint 2013 is számos területen fejlődött, a rendszerüzemeltetők a változások részletes listáját a programoknak dedikált oldalakon nézhetik meg.

Előzmények