Megújult az online Office is

Egy nappal az után, hogy márkanévváltásra és bizonyos mértékű fejlesztésre került sor a Microsoft felhős tárhely-, most már OneDrive-nak nevezett szolgáltatásánál, a cég közölte, hogy az Office Web Apps is új nevet kap: mától Office Online néven fut az online irodai csomag.

A cég szerint a váltásra elsősorban az Apps elnevezés leterheltsége, illetve egy egyértelműbb, kevésbé félrevezető név bevezetése miatt volt szükség.

A felvállalt koncepció szerint itt nem került sor új funkciók bevezetésére, a változtatások inkább a könnyebb használhatóságot célozzák (például a sablonok rendszerének egységesítése), valamint azt, hogy minél többen tudjanak a szolgáltatásról, mivel felméréseik szerint a felhasználók közül csak kevesen tudnak arról, hogy az Office-nak egyáltalán létezik online változata – márpedig itt is erős a verseny, hiszen a Google hasonló szolgáltatása meglehetősen népszerű, de legalábbis szélesebb körben ismert.

A változásokról részletesebben lehet olvasni az Office.com csempés felületű oldalán.

Azóta történt

  • Elérhető az Office 2013 SP1

    Az Office 2013 első nagy javítócsomagja az eddig megjelent frissítés mellett néhány új funkciót is tartalmaz.

  • Végre nyomtatni is tud az Office for iPad

    A Microsoft pótolta az egy hónapja megjelent programcsomag talán legnagyobb hiányosságát, és néhány kisebb plusz funkciót is belerakott a tabletes Office-ba.

Előzmények