Visual Studio 2010 és .NET Framework 4.0

A tegnapi bejelentés szerint a fejlesztők számára készített Visual Studio 2010, illetve .NET Framework 4.0 nevű eszközök és platform a legfrissebb igényeket és technológiai trendeket szolgálják majd ki. Most a Visual Studióról nyújtottak áttekintést, a következő a .NET Framework lesz.

A koncepciót tartalmazó bemutató szerint a Visual Studio Team System (VSTS) 2010 (kódnevén: „Rosario”) egyedülálló eszközökkel fogja „demokratizálni” az alkalmazási életciklus-menedzsment (ALM) megoldás lehetőségeit, igaz, a fejlesztés jelenlegi fázisában részleteket még nem árulnak el, de az ígéret szerint a következő hónapokban folyamatosan érkeznek majd a hírek és információk a fejlesztés állapotáról, bár a megjelenés dátumáról egyelőre még nem esett szó.

VSTS 2010

A vázlatos, roppant kevés információt tartalmazó ismertető szerint az új eszközök könnyebbé teszik majd a cégek számára a definíciós, tervezési, fejlesztési, tesztelési és üzembe helyezési fázisok összehangolását. A grafikus megjelenítésű modellező eszközök nem szakemberek számára is könnyen használhatóak lesznek, a VSTS 2010 támogatja az UML-t is és a DSL-t is, s ezek a modellező eszközök kiemelkedő fontosságú részei a Microsoft egy nagyobb szabású modellező projektjének (melynek kódneve: „Oslo”).

Az új verzióban állítólag nagy mértékben egyszerűsítik a tesztelő eszközöket, javítják a hatékonyságukat. Ugyancsak komoly fejlesztői munkát áldoztak a TFS képességeinek növelésére és skálázhatóságára.

Egy másik lépést is bejelentettek tegnap, mely szerint a VSTS 2010 tartalmazni fog egy egyesített fejlesztői és adatbázisterméket is. A Visual Studio Team System 2008-at a Software Assurance licencelési program keretében használók pedig október elsejétől ingyen juthatnak hozzá a régebbi termékekhez.

Azóta történt

Előzmények